Manify Recept: Courgette-kruidenkaas soep!

Mwaaaaaaaa lekkaahh!! We begonnen met de altijd-gezonde broccolisoep en nu is het tijd voor een ander soepje: de kruidenkaas-courgettesoep en die is echt super lekker! Courgette, ook wel mergpompoen (..?) genoemd, die familie is van de komkommer (ok..) en meloen (hmm…) is ontzettend gezond. Het zit boordevol vitamine C en is een van de makkelijkst te telen groenten. In 100 gram courgette zit maar liefst 28% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid, je kent ‘m wel. Ook zou het goed zijn voor je ogen, door de hoeveelheid vitamine A. Kruidenkaas zit daarentegen boordenvol kruiden.. en kaas. Ok ietsje minder gezond, maar dat maakt de soep juist zo lekker. Enfin, we beginnen. Koop de volgende ingrediënten:

Ingrediënten Courgette-kruidenkaas soep

– 1 liter warme kippenbouillon
– 25 g boter
– 2 uien
– 2 courgettes
– 1 teentje knoflook
– 100 ml witte wijn
– ½ rode peper
– 150 g Philadelphia met kruiden

Optie: verse bieslook

Bereidingswijze Courgette-kruidenkaas soep

Men verhitte de boter in een grote soeppan. Daarin fruit men de uien (ringen). Zodra ze ‘glazig’ zijn gooit men de courgettes (blokken) en knoflook (snippers) er bij. Bak dit even op middel-hoog vuur voor 4 minuutjes. Dan kan de peper (kleine ringetjes), de witte wijn en 1 liter water (met 2 bouillonblokjes van den kip). Laat de boel 10 minuutjes koken met de deksel op den pan en op zacht vuur. Roer dan de kruidenkaas er doorheen en laat het nog een minuut of 3 borrelen. Men haalt daarna de pan van het vuur en mixt de boel met een staafmixert. Nogmaals de tip om een snijplankje op de pan te leggen zodat niet alles onder de courgette-kruidenkaas soep zit. Zodra de boel gemixt is is de soep klaar! Evt. kun je het nog even opmaken met wat verse bieslook. Smakelijk 🙂



ESSENTIALS



MEER ESSENTIALS