Hotspot-archiefcheck: deze spots hebben ons betoverd

CREDITS: LuminAIR

MANIFY mag vaak aanschuiven. Bij toffe eettentjes, op rooftops, in sterrenrestaurants en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Omdat we dat zeer op prijs stellen, hebben we even een ‘archiefcheck’ gedaan. Met als resultaat een lijstje om je vingers bij af te likken en waar op gedronken moet worden. Toch?

MANIFY Hotspots

Achter iedere hotspot zit een verhaal. Soms lang, soms wat korter: maar alles wordt met een gedachte gedaan. Van designdetails op de wc tot de plaatsing van een koelvitrine. Ja, het gaat soms ver, maar dat is dan ook meer dan terecht. En bij deze spots zit het op veel horecafronten goed.

Nela Restaurant, Amsterdam

Live fire cooking op een ‘heet’ niveau: Nela Restaurant maakt het waar. Samen met hoogwaardige seizoensproducten en een superstrak interieur hét recept voor een succesformule. Het team ademt de open vuurkeuken. Voor hen is het een teken van vakmanschap en in open vuur wordt de integriteit van het ingrediënt respecteert. Hierdoor hebben de chefkoks ruimte om te spelen met warmte, en zo de ruimte om next-level texturen en smaken te creëren.

Dat Nela Restaurant één van onze favo’s is, is niet gek. Het komt uit de koker van chef-koks Hari Shetty en Ori Geller, die twintig jaar ervaring op het internationale toneel hebben. Met ervaring in toprestaurants als Nobu (Londen), Yaffo-Tel Aviv, Izakaya, The Duchess en Mr. Porter wisten ze zeker dat dit concept gaat slagen. En gelijk hebben ze.

Brut172, Remijmerstok

Omdat liefde voor ambacht door de maag gaat, nam Mazda ons mee naar het bruutlekkere Brut172 van topchef Hans van Wolde. De Limburgse natuur is het decor van de tot ware foodwalla omgetoverde boerderij. In verschillende ruimtes, van de keuken waar Hans het ontbijt maakt voor zijn vrouw tot private dining rooms, word je op culinaire, artistieke wijze op je wenken bediend.

Voordat je binnenstapt om – hoe Brut172 het zelf omschrijft – meegenomen te worden in meeslepende foodverhalen, krijg je al een aperitief aangereikt. Het is tekenend. Binnen staat alles in het teken van ‘echt, eerlijk, oer’ en dat merk je. De gerechten zijn gedurfd en avontuurlijk, maar altijd perfect in harmonie. Harmonie die ontstaat door het gebruik van lokaal vergaarde topproducten tot in gerechten verworven inspiratie uit Scandinavië. Dat weten we, want toen we onder het genot van schitterende wijnen en ‘storytellende’ sommeliers onze zintuigen lieten betoveren, was Hans zelf op inspiratiereis in Zweden.

Foto’s: Dennis Noten / Mazda 

LuminAir, Amsterdam

Eindelijk. Niet de standaardkreet ‘Amsterdam is een rooftopbar rijker’, maar dat eindresultaat dan toch ‘meh’ is. Nu hebben we er écht eentje op een hoog niveau. Een rooftopbar die door het leven gaat als the bar above Amsterdam. 

Naam van het beestje LuminAir. Ook al is de bar gevestigd op het Hilton en kun je direct zien als je het Centraal Station uitstapt, hier ben je echt weg van de stad. Weg van wietlucht. Weg van duizenden koppen waar je overheen moet lopen. Gewoonweg even bóven Amsterdam je top-notch cocktails en matching bites bestellen in een interieurcocktail van licht en lucht.

, <strong>Hotspot-archiefcheck:</strong> deze spots hebben ons betoverd
Foto: LuminAir

nNea, Amsterdam

Pizza pizza. Hoooo pizza. Pizza pizza. Effe wachte……Pizza!  André van Duin wist het al zingend te vertellen en ook wij weten: pizza’s zijn heilig. Voor jou en mij.

Daarom maken smaakvolle Italianen elk jaar een top 100-lijst met de állerbeste pizzarestaurants ter wereld. Er staat ook één Nederlands pizzeria in de lijst: nNea in Amsterdam. En daar worden we natuurlijk happy van. nNea heeft volgens de Italiaanse kenners een no-nonsens, intieme sfeer en vooral het deeg valt in de smaak. Het deeg is namelijk een mix van Italiaans meel met lokaal biologisch meel. En dat vormt dan weer de basis voor een ‘hedendaagse Napolitaanse pizza, met de typische uitgesproken korst.’  nNea is de enige Nederlandse vertegenwoordiging in de pizzalijst.

Als je de pizza van het restaurant hieronder ziet, snap je ook wel waarom:

Current Rooftop in The Den, Den Bosch

Dan gaan we letterlijk een paar verdiepingen omhoog. Op de negende etage van The Den in Den Bosch vind je een sexy bar met veel goud, paars, velvet en een met leer beklede bar. Het mondaine interieur zorgt ervoor dat je nóg meer in stijl geniet van een geniaal uitzicht op de Brabantse hoofdstad. Tel daar goede cocktails, veel verschillende champagnes en heerlijke bites bij op, en je hebt de ultieme hotelbar.

, <strong>Hotspot-archiefcheck:</strong> deze spots hebben ons betoverd
Foto: The Den

The Butcher, Amsterdam

The Butcher gaat al héél wat jaartjes mee, maar de killer van een make-over die ze hebben gekregen, heeft ze opnieuw op de kaart gezet.  Het concept staat al sinds 2012 bekend om hun ‘bloody delicious’ burgers, en guess what? Die legendes zijn hier om te blijven. Van de beroemde ‘The Butcher With Cheese’ tot de glorieuze ‘The Butcher Angus Beef Burger’, dit is burger heaven op aarde. Elke hap is een feestje voor je smaakpapillen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de visuele knockout die je te wachten staat. Picture this: je zit te genieten van die juicy burger in een ruimte die voelt als een kunstwerk. Dankzij de magie van Selwyn Senatori’s graffiti-kunst, is The Butcher nu niet alleen een eetplek, maar een levendig kunstwerk. Die Delfts blauwe tegels met slimme quotes? Pure genius.

, <strong>Hotspot-archiefcheck:</strong> deze spots hebben ons betoverd
Foto: The Butcher

Herbivoor, Groningen

Als (ouderwetse) carnivoor ben je van harte welkom, maar het aanbod gaat je teleurstellen. Bij De Herbivoor verschilt de menukaart per maand en dat is een goed teken. Doordat ze uitsluitend biologische, verse en seizoenproducten gebruiken kan het aanbod je telkens weer positief verassen. Met De Herbivoor-burgersalade, pompoensalade of een zelfgemaakte wrap zit je altijd goed, laat staan wat de chef deze maand weer uit moedernatuur weet te trekken.

Novi, Amsterdam

Als ‘de Italiaanse Huiskamer van Watergraafsmeer’ gaat restaurant een nieuwe klassieker worden in Amsterdam. Alles wat je Italiaanse hartje begeert komt hier tot leven: verse pasta, een rijkelijk belegde focaccia of de allerbeste espresso. Extra nice zijn de iconische gerechten zoals saltimbocca, of de twists aan klassiekers: een good old cacio e pepe wordt hier geserveerd met Hollandse garnaal.

Source:
LuminAIR