Een fashion guide door modehoofdstad Milaan

CREDITS: Bigstock

Milaan. De metropolis van mode en de geboorteplaats van merken als Giorgio Armani, Dolce & Gabbana, Prada, Versace en Moschino. Om maar even wat te noemen.

Voorafgaand aan je tripje richting het couturekoninkrijk van Europa is het dan ook een aanrader om een extra MasterCard Platinum te bestellen.

Een gids voor de beste kledingwinkels van Milaan

Want, als je iets doet, doe je het natuurlijk goed. En als je dan toch te midden van de elite van mode vertoeft, kan je dus maar beter he-le-maal losgaan. Als ware modegoeroe’s hebben wij de piloot van de privéjet richting Milaan uiteraard op speed dial, dus hebben wij ook dé tips voor jou klaarstaan – met een beetje hulp van modecriticus Federico Ferrari. Bij deze: de beste kledingwinkels in de modehoofdstad van Europa op een rijtje.

Modes – P.za Risorgimento, 8, 20129

Misschien doet deze naam wel een belletje rinkelen, aangezien er verschillende winkels van Modes zijn verspreid over heel Europa. In totaal zijn er drie winkels in Milaan te vinden, met vanzelfsprekend de vlaggenschiplocatie als één van de drie. Eentje daarvan is volledig besteed aan eigentijdse herenkleding, eentje is gewijd aan kinderen en tieners terwijl de laatste een boetiek is die regelmatig tijdelijke installaties organiseert. Alle drie de locaties zijn voorzien van nieuwe ontwerpers en labels die exclusiever zijn dan een onderonsje met de Paus.

Antonia – Via Cusani, 5, 20121

De fresco’s van Leonardo da Vinci, Duomo di Milano, Galleria Vittorio Emanuele II en Castello Sforzesco. Het zijn de absolute must visit bezienswaardigheden van Milaan. En wat ons betreft mag je Antonia rustig aan dat lijstje toevoegen. Deze multi-brand luxe retailer richt de schijnwerpers op de meest opwindende opkomende merken van de hele wereld, waardoor de zaak tot de nok gevuld is met draagbare parels.

One Block Down – Piazza Armando Diaz, 2, 20123

Streetwearliefhebbers komen ogen tekort wanneer ze de winkel van One Block Down binnenlopen. Alle releases die online allang zijn uitverkocht, liggen hier vaak nog wel in de winkel te wachten op een nieuwe eigenaar. Daarnaast werkt One Block Down om de haverklap samen met merken als Needles, Schott N.Y.C., Mizuno en C.P. Company – zoals hieronder te zien – waardoor je altijd met exclusieve merchandise de deuren uitloopt.

Bivio – Via Lambro, 12, (Zona Porta Venezia), 20129

Exclusieve merken en haute couture zijn een Milanese specialiteit. Maar tweedehands? Dat kunnen ze in Milaan ook als de beste. Vooral bij Bivio zijn er genoeg gebruikte items die als gloednieuw aanvoelen in je kledingkast. In totaal zijn er drie vestigingen in het centrum die allemaal voorraad verkopen die exclusief is gekocht van zijn klanten via de ouderwetse doorverkoopformule. Hier kun je niet alleen je kledingkast vullen, maar ook legen.

Antonioli – Via Pasquale Paoli 1, 20143

Het perfecte voorbeeld van een kledingwinkel waar de Platinum Mastercard van pas komt, is Antonioli. Deze winkel is voorzien van alle grote namen in de wereld van haute couture: van klassieke modehuizen zoals Gucci en Prada tot de avant-gardistische ontwerpen van Rick Owens en onze vriend uit Anvers, Ann Demeulemeeester. Het uitgebreide assortiment aan luxe labels is ondenkbaar, dus zet deze zeker op je lijstje.

Slam Jam – Via Giovanni Lanza, 1, 20121 Milano

Slam Jam is sinds de oprichting in 1989 door Luca Benini, uitgegroeid tot een modegrootmacht binnen Milaan. Het was de eerste Italiaanse importeur van OG-streetwearmerken en heeft daarmee de grond gelegd voor de populariteit van streetwear binnen Europa. Ondertussen biedt het ook high-end labels aan zoals Acne Studios, Dries van Noten en Maison Margiela terwijl het haar streetwear-roots nog altijd niet vergeten is. Daarnaast is Slam Jam ondertussen razendpopulair dankzij de exclusieve samenwerkingen met bijvoorbeeld Clarks, ASICS en Umbro.