Tarform Vera: hypermoderne motor met een knipoog naar het verleden

CREDITS: Tarform

Sinds de futuristische Tarform Luna in 2021, kijken wij elke keer met smart uit naar een release van het merk.

En met de aankondiging van de Tarform Vera, lijkt de motorfabrikant de motor van de toekomst te hebben.

Tarform Vera is de motor van de toekomst

Het nieuwe pronkstuk van het bedrijf is namelijk ontworpen om zowel in de stad als off-road de show te stelen. Kijkend naar het ontwerp is het eigenlijk het betere broertje van de Ducati Scrambler, met een minimalistische designfilosofie en subtiele retro-achtige details. Een combinatie waar wij enorm van smullen. Het frame van aluminium, de Ohlins-vering en de 17-inch wielen dragen allemaal bij aan het moderne ontwerp met een flinke knipoog naar het verleden.

Tarform Vera, <strong>Tarform Vera:</strong> hypermoderne motor met een knipoog naar het verleden
Foto: Tarform

Specs en techs waar je u tegen zegt

De Vera van Tarform wordt volgens de fabrikant zelf aangedreven door een directe aandrijving, waardoor de versnellingsbak ontbreekt. Voor de echte snelheidsmaniakken is er de mogelijkheid om de batterij en de motor te upgraden om zo langer te genieten en nóg sneller over de A2 te knallen. En dat terwijl de Vera al binnen 3,5 seconden richting de 100 km/u schiet. Daarnaast krijgt de Vera een topsnelheid van 128 km/u en kan je zonder de upgrades 160 kilometer vooruit komen voordat hij moet worden opgeladen. Daar ben je trouwens niet heel lang zoet mee: binnen twee uur is de Vera weer volledig opgeladen.

Tarform Vera is een gamechanger voor een groene toekomst

Een motor van de toekomst moet niet alleen een parel voor de ogen en ongekend snel zijn, maar uiteraard ook duurzaam. Daarom maakt Tarform gebruik van plantaardige composieten en schonere bronnen voor de meeste componenten ten opzichte van de Luna. Een gamechanger voor motorliefhebbers en een groenere toekomst. En dat voor maar $16.000. Wij zouden het wel weten voor die prijs. De nieuwe Tarform Vera rolt vanaf 2025 uit de fabriek.

Source: