HUF skate richting het heilige gras met Umbro

CREDITS: HUF

Het was als een tikkende tijdbom, en ondertussen is de bom dan eindelijk gebarsten: HUF stapt eindelijk van het skateboard af om op het heilige gras te stappen.

Dat doen ze natuurlijk samen met Umbro, en dat levert heel veel nostalgie op.

HUF x Umbro samenwerking krijgt nostalgisch randje

Tijdens de nieuwe samenwerking betreedt HUF namelijk het heilige gras in outfits die geïnspireerd zijn op de gloriedagen van Britse voetbalclubs in de jaren ’90. Umbro leent daarbij hun nostalgische trainingspakken uit, zodat HUF hun eigen draai aan de nostalgische esthetiek kan geven. Het resultaat? Verfijnde modestukken met co-branded logo’s die flaneren op de linkerborst van het trainingsjack en de shorts, evenals de mouwen van het jack. Ook op de truien komen de co-branded logo’s prominent naar voren.

HUF x Umbro kunnen eigen voetbalteam beginnen

Zoals we gewend zijn van het merk, krijgen de stukken allemaal een losse pasvorm die de nostalgische vibe nog meer kracht geeft. Het shirt en de broek krijgen op hun beurt weer een uitgebreid textielpatroon dat de merknamen van HUF en Umbro combineert, waardoor het daadwerkelijk op het trainingsjack van een voetbalteam lijkt. Of ze er daadwerkelijk ook het veld mee opstappen, valt te betwijfelen. Wij gokken dat ze eerder in een voetbaltenue richting de skatebaan vertrekken. Multifunctionele kleding in alle facetten.

De details van de nieuwe samenwerking

De nieuwe capsulecollectie wordt in twee colorways uitgebracht met een groen-witte en een zwart-witte variant. Logisch ook, want dit zijn de kleuren die de merken representeren. De HUF x Umbro collectie is al verkrijgbaar, dus dat betekent snel handelen. Bij dit soort samenwerkingen ligt het ‘sold-out’-percentage ongekend hoog.

Source: