De 7 perfecte films, volgens eindbaas Quentin Tarantino

CREDITS: Bigstock

Als iemand weet hoe je films perfectioneert, dan is het eindbaas Quentin Tarantino. Neem bijvoorbeeld Pulp Fiction en Once Upon A Time In Hollywoord, dat is toch cinematografische kunst?

Zéker, maar naar welke films kijkt Quentin zelf? Dat weten we nu, want in een interview vertelt hij welke zeven films volgens hem perfect zijn. Spoiler: het zijn stuk voor stuk klassiekers die je kan gaan afstrepen.

De perfecte films volgens Quentin Tarantino

Zet Quentin Tarantino in een comfortabele stoel, laat hem praten over de beste films en je hebt goud te pakken. Helemaal als hij ook zijn ongezouten mening geeft. Het interview kwam tot stand naar aanleiding van de release van zijn eigen boek. En een onderdeel daarvan zijn natuurlijk andere films die niet door hem zijn geregisseerd.

Quentin Tarantino, De 7 perfecte films, volgens eindbaas <strong>Quentin Tarantino</strong>
Foto: Bigstock

De enige echte juweel

In alles wat de mensheid beweegt zijn er altijd sommigen die ergens met kop en schouders bovenuit steken. Qua films is dat voor Quentin Tarantino de in 1974 gereleasde The Texas Chainsaw Massacre. Althans, zo beweert hij stellig in zijn boek. Volgens hem zijn er helaas maar weinig echte perfecte films, wat een statement is tegenover de filmindustrie natuurlijk. Voor een perfecte kaskraker moet de stijl van elke individuele personage volledig met elkaar overlopen. Precies dat heeft The Texas Chainsaw Massacre volgens de Amerikaan.

Quentin Tarantino’s kijklijst

Iedereen zijn eigen smaak. Vandaar kun je denken: ‘Wat boeit mij die zeven perfecte films volgens Quentin Tarantino?’ Maar als zo’n icoon en man met verstand van zaken zijn mening geeft, kun je maar beter aandachtig luisteren. Wie weet ontdek je een verborgen parel en wordt je avondje bankhangen beter dan ooit tevoren. Dit zijn ze:

  • The Texas Chainsauw Massacre
  • Jaws
  • The Excorsist
  • Annie Hall
  • Young Frankenstein
  • Back to the Future
  • The Wild Bunch
Quentin Tarantino, De 7 perfecte films, volgens eindbaas <strong>Quentin Tarantino</strong>
Foto: Bigstock
Source:
Hypebeast, Bigstock
LEES OOK
De beste zwart-witfotografen (met foto’s)
Sinds ons gesprek in MANIFY Magazine #2 met vakman Christian van Duuren, vult onze tijdlijn op Instagram zich met klassieke zwart-witfoto’s. Wij zijn namelijk volledig om, amigo.…
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…