New Balance 1000 krijgt een zilveren randje met SL-variant

CREDITS: New Balance

Als er iemand is die ons de laatste tijd he-le-maal wild krijgt op het gebied van sneakers, is het Teddy Santis wel.

Bijna elke maand krijgt de creatieveling het met New Balance voor elkaar om zichzelf weer te overtreffen. Maar met de New Balance 1000 SL lijkt dat de komende tijd een onmogelijke opdracht.

New Balance 1000 naar nieuwe hoogtes getild

De schoen die in ’99 voor het eerst op de markt kwam als trailrunningsneaker met felle oranje en gele tinten, krijgt namelijk een make-over die de New Balance 1000 naar ongekende hoogtes tilt. De nieuwe sneakers krijgen een volledige zilveren buitenkant, die vooral opvalt door zijn glanzende en geribbelde panelen. Verder is er een luchtige mesh onderlaag en een stevige zool voorzien van New Balance’s schokabsorberende demping – beter bekend als de ABZORB-technologie.

New Balance 1000, <strong>New Balance 1000</strong> krijgt een zilveren randje met SL-variant
Foto: New Balance

Air Max als inspiratie voor de New Balance 1000 SL

We vermoeden trouwens dat Teddy heeft afgekeken bij Nike, omdat de nieuwe sneaker een vetersysteem krijgt met gevlochten oogjes. En dat blijft natuurlijk erfgoed van de Nike Air Max 95. Afijn, we vergeven het. Deze sneakers zijn minstens net zo fijn. Zeker wanneer we ook nog eens een kijkje nemen naar de synthetische overlays, geborduurde details en reflecterende accenten. Héér-lijk.

Alle details van de nieuwe sneakers

Om de New Balance 1000 SL nog meer in de spotlights te zetten, is er een fijne campagne opgezet met rapper Dave in de hoofdrol. We betwijfelen of het aan de campagne ligt, maar de meeste maten zijn ondertussen al over de toonbank gegaan. Via de officiële site zijn er nog enkele maten beschikbaar. Gelukkig zijn er nog altijd genoeg resale-apps. En anders verdwijnen de foto’s in ieder geval nooit.

Source: