Dit zijn de real-life locaties van iconische games

CREDITS: Jonathan Körner | Unsplash

Je pa die al bijna een uur FIFA-gameplay op Youtube checkt omdat hij denkt dat het de laatste Eredivisie-samenvattingen zijn en je moeder die beangstigend naar GTA-video’s kijkt omdat ze denkt dat het ‘het nieuws’ is.

Games zijn niet meer van echt te onderscheiden.

Deze locaties van iconische videogames zijn gebaseerd op real-life

En dat merken we aan alles terug. Real-life locaties worden realistischer dan ooit nagebootst: zo kwam Infinity Ward laatst nog met het ‘Breenbergh Hotel’ dat eigenlijk een perfecte één-op-één kopie is van het Conservatorium hotel in Amsterdam. Kunnen we waarderen. Omdat wij groot fan zijn van al die details, hebben we alles even op een rijtje gezet met de beste locaties van alle iconische videogames die jij vast wel eens hebt gespeeld.

Call of Duty: Black Ops – Nevada

Elke liefhebber van shooting games heeft wel eens een potje zitten knallen in Nuketown. Of nouja, een potje.. Bij eentje kon je het in Nuketown natuurlijk niet laten. And guess what? De meest iconische map van Call of Duty: Black Ops is gewoon een real-life locatie. Voor die real-life locatie gaan we naar Nevada, 105 kilometer ten noorden van Las Vegas om precies te zijn. Hier vinden we een vredige woonwijk, die eens in de zoveel tijd geteisterd wordt door heftige ontploffingen.

De locatie is namelijk een testterrein waar de Verenigde Staten een groot aantal kernwapens op de proef stelt. Om te kijken wat voor impact die kernwapens hebben op een alledaagse omgeving, zijn er complete huizen met echte voertuigen en mannequins geplaatst. Vandaar dus ook de naam ‘Nuketown’. The more you know.

Swipe voor de herkenbare mannequins!

GTA 5 – Los Angeles

We switchen weer even terug naar een game waar real-life locaties iets meer voor de hand liggend zijn: GTA 5. Hoewel Los Santos fictioneel is, vindt je er bijzonder veel overeenkomsten met Los Angeles. Zo is er bijvoorbeeld het enorme Vinewood-bord dat de heuvels van Los Santos bestrijkt, uiteraard gebaseerd op het iconische Hollywood-bord van LA. Maar ook de beruchte Malibu-pier is in Los Santos naadloos nagemaakt in de vorm van ‘Chumash’.

Het enige verschil tussen de twee? In Los Angeles ga je hiernaartoe om te genieten van een lekker weertje en het water, maar in Los Santos ga je hiernaartoe als laatste poging om te vluchten voor de politie. Voor de rest heb je nog Vespucci Beach, de Maze Bank Arena en het Kortz Center dat Los Santos doet denken aan Los Angeles.

Real-life, Dit zijn de <strong>real-life locaties</strong> van iconische games
Foto: Cedric Letsch | Unsplash

Fallout 3 – Washington D.C.

Door naar Fallout 3. Een game die zich in 2277 afspeelt, 200 jaar na het tragische nucleaire bombardement dat ervoor zorgde dat heel de wereld werd gedegradeerd tot een hoopje as. Als ‘Lone Wanderer’ ga je in deze game op zoek naar je vader in het gebied ‘Capital Wasteland’, en dat gebied stelt het restant van Washington D.C. voor. En ja, eerlijk is eerlijk, van alle real-life locaties die we hebben genoemd is dit toch wel de minst herkenbare.

Washington D.C. oogt namelijk grimmiger dan ooit. Sterker nog, meer dan een verwaarloosde ruïne kunnen we het eigenlijk niet noemen. Afijn, het Capitool, het Washington Monument en het Lincoln Memorial zijn allemaal nog wél te herkennen. Met een beetje fantasie.

Pokémon – wereldwijd real-life locaties

Oké, oké. Even serieus, Pokémon? Hoe kan een spelletje waarin je door een aantal grassprieten en zandwegen wandelt nou gebaseerd zijn op een real-life locatie? Door die lage resolutie van de old-school Nintendo’s zie je in-game niet eens waar je loopt. Afijn, de locaties van Pokemon zijn zeker wel gebaseerd op het echte leven. Zet de ontwerpen van Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh, Nova, Kalos, Alola, Galar en Paldea – oftewel de Pokémon-regio’s – maar eens naast diverse regio’s in de wereld, en je ziet al snel de overeenkomst.

Geografisch lijken Nova en Alola namelijk enorm op delen uit de VS, Kalos lijkt dan weer op delen uit Frankrijk, Galar is gebaseerd op het Verenigd Koninkrijk en Sinnoh is dan weer gebaseerd op de geografie van kleinere regio’s in Japan. Zo is Pokémon toch nog een stukje realistischer dan we dachten.

Assasin’s Creed 2 – Italië

Assasin’s Creed zit vol met bloedstollende helden en tijdreizende plotontwikkelingen, maar het zit ook vol met historische locaties die uitermate gedetailleerd zijn nagemaakt. Florence is het perfecte voorbeeld: Assasin’s Creed 2 speelt zich namelijk af in Italië tijdens de Renaissance. Een ideale manier om meer te weten te komen over Leonardo da Vinci terwijl je je handen vuil maakt met bloed dus. Het Toscaanse platteland is naadloos terug te zien en de Venetiaanse kanalen zijn ook heerlijk nagemaakt.

Maar goed, niet alleen Italië is terug te zien in Assasin’s Creed. In de verdere Assasin’s Creed serie wordt je namelijk heel de wereld overgenomen met locaties in het oude Constantinopel, Parijs, het Victoriaanse Londen en ga zo maar door. Een waar lesje geschiedenis eigenlijk. YT-fan Loomer maakte zelfs een Tour de Florence:

Vond je dit artikel interessant? Check hier alles wat je wilt weten over de beste en nieuwste games.

LEES OOK
Inspiratieguide voor de grandpa core-stijl
Ontwerpers die de verstofte schoenenkast van je opa als inspiratiebron gebruiken voor nieuwe sneakers en een overvloed aan cardigans op straat. Grandpa core is in volle motie.…
8 fijne feitjes over Colombia
Pablo Escobar. Drugs. Criminaliteit. Ja, dat zijn waarschijnlijk de eerste drie dingen die momenteel in jouw hoofd opborrelen als je aan Colombia denkt. En, toegegeven, bij ons…
Weekend Desires #339
Daar zijn we dan: het eerste EK-weekend. En omdat niet álles verandert, vind je hier op vrijdagmiddag wat je van ons gewend bent: onze Weekend Desires. View…