Rayban Wayfarer SmartBuyGlasses ervaring

Een zonnebril online kopen is een lastige opgave. Past het wel? Staat hij wel? Kleurt hij wel? Zit hij wel lekker? Allemaal onzekerheden die je in een fysieke winkel niet hebt. Ik heb in het dagelijkse leven een bril op sterkte. Dat maakt het nog eens extra lastig.  Echter is het wel verdomd handig om vanuit je luie stoel een brilletje te bestellen. SmartBuyGlasses heeft ons weten te overtuigen om het toch eens te proberen. Ik moet zeggen: Ik ben om!

[quote_box_center]Met de kortingscode Manify2014 krijg je €10,- korting op je bestelling boven de €150[/quote_box_center]

Bril kopen bij SmartBuyGlasses

Het uizoeken van een bril is niet al te moeilijk. Je weet vaak al wat je wil. Maar zoals eerder gezegd: Staat deze wel? Met een puik online systeempje kun je bij SmartBuyGlasses een foto van jezelf uploaden en gemakkelijk meerdere brillen passen. Zo kom je erachter dat die bril die op dit moment zo hip is toch niet helemaal lekker bij je gezicht past. Ik heb bijvoorbeeld kleine ogen en zware wenkbrauwen. Een RayBan Clubmaster, die ik ontzettend tof vind, accentueert dit alleen maar. Maar daarover later meer.

Glazen op sterkte

Omdat ik normaal een bril draag moest ik glazen op sterkte bestellen. Toen ik mijn vorige zonnebril bij de opticien kocht, kreeg ik een legio aan keuzes voor wat voor soort glas ik wil. Deze keuzes heb je bij SmartbuyGlasses ook. Alleen een stuk overzichtelijker. Je kiest je kleur, effen of overlopend en klaar is kees. Ik ben voor de keuze “Colormatch” gegaan. Zij bepalen dan welk type glas het dichtst bij het origineel komt en kiezen dan voor jou dit glas. Handig, het kan toch net iets anders overkomen op je laptopje.

Ondanks de bovenstaande conclusie heb ik toch gekozen om de Clubmaster te bestellen. Met glazen op sterkte. Na ongeveer 2 weken kreeg ik een keurig pakketje met daarin:

Bril bestellen

Ray Ban RB3016 Clubmaster 1126 85
Ray Ban RB3016 Clubmaster 1126 85
  • de Rayban Clubmaster
  • Luxe Brillenkoker van Rayban
  • mijn gekozen glazen op sterkte
  • De originele glazen
  • Onderhoudspakketje

Maar zoals verwacht stond deze bril mij niet helemaal op en top. Ik dacht dat ik op een soort opgeblazen versie van Gerard Joling leek. Geen succes dus. Na een aantal dagen getwijfeld te hebben nam ik contact op met SmartBuyGlasses. Zonder enig probleem kon ik de bril terug sturen. Ik moest alleen de verzendkosten betalen.  Ik kon toen direct aangeven of ik mijn geld terug wilde of een andere bril wilde bestellen. Een andere bril natuurlijk!

Ray Ban RB2140 Original Wayfarer 1138 85
Ray Ban RB2140 Original Wayfarer 1138 85

Mijn 2e keuze was gevallen op de RayBan RB2140 Original Wayfarer. Een iets kleiner model dan de op dit moment veel verkochte Wayfarer. Dit nieuwe model is uitgevoerd met een geprint hout motief en een vrolijk gekleurde binnenkant. Houten Zonnebrillen zijn nu eenmaal hip. Weer een aantal weken later (nieuwe glazen op sterkte) werd mijn nieuwe bril geleverd.

Smartbuyglasses Review

Ondanks dat ik glazen op sterkte had was het geen enkel probleem om af te zien van de aankoop of om een ander model uit te kiezen. De lange levertijd is niet ideaal, maar het prijsverschil met een opticien is echt aanzienlijk. Ik zou de volgende keer absoluut niet twijfelen om een bril online te kopen. Ik zou me misschien wel beter verdiepen in welke bril ik zou willen om een verkeerde aankoop te voorkomen. Mocht het toch voorkomen: de service van SmartBuyGlasses is uitstekend!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS

1 comment

Comments are closed.