CITYSENSE EN HET POP-UP RESTAURANT VAN ARNE RAMAK

Een soort maandelijks terugkomend oud en nieuw feest, zo zou ik het wel willen omschrijven. Van de ene maand over naar de andere, met als hoogtepunt ‘De laatste vrijdag van de maand’. Het is een prachtig fenomeen wat op verschillende manieren gevierd wordt. Afgelopen maand was ik aanwezig bij een van deze vieringen op uitnodiging van goede vriend en chef-kok Arne Ramak.

CitySense Utrecht pop-up restaurant chef-kok Arne Ramak
CitySense Utrecht pop-up restaurant chef-kok Arne Ramak

Op een ondergrondse locatie van CitySense in het centrum van Utrecht vond de viering, genaamd CityDinner plaats. Hier werd ik in de watten gelegd door Arne Ramak en zijn team. Zij opende de avond geheel in stijl met een 5-gangen diner vanuit het pop-up restaurant van Arne Ramak. Het menu was nauwkeurig samengesteld met enkel producten die het seizoen ook daadwerkelijk te bieden heeft.

Het begon met een heerlijk ambachtelijk gebakken desembrood van bakker Edwin Klaasen om de smaakpapillen te prepareren. En dat bleek nodig! De smaken van de avond waren namelijk uiteenlopend en alleszins verrassend. Zo werd een reeds bekende smaak als zalm, door de toevoeging van popcorn en witte chocolade naar een geheel nieuw niveau gebracht.

De chef-kok zelf liep geregeld rond om de laatste afwerkingen aan tafel te verrichten. Hij kwam langs met verse zwarte truffel om over de steak tartaar heen te raspen en later nog eens met een grote zilveren theepot om de velouté uit te schenken. Het zorgde voor verheugde reacties en een interactieve sfeer waar de bediening openlijk van kon meegenieten.

Na het eten was ik kort nog even op de dansvloer van CitySense beland. Hier kon ik genieten van een leuke band en een prima cocktail. Toen de wulpse dames van de avond genoeg moed hadden ingedronken en het jachtseizoen voor geopend verklaarde, was het voor mij wel tijd om te gaan. Ik moest nog naar de hoofdstad voor een tweede ‘laatste vrijdag van de maand’ viering, hierover later meer!

Benieuwd naar de CitySense locatie in Utrecht of naar de volgende gerechten van Arne Ramak op het CityDinner? Volg mij dan op Twitter en ik hou je op de hoogte.

David Reader