FastLane maakt van festivalirritaties verleden tijd

CREDITS: Marvin Meyer | Unsplash

Een snelle blik op onze agenda vertelt ons dat we de komende maanden overuren draaien.

Alleen doelen we dan niet op het kantoor, maar op festivals natuurlijk.

De vicieuze cirkel van een festivalbezoek

De echte liefhebbers van vunzige dansjes op een veredelde weide, weten namelijk dat het de komende periode prime-festival time is. Heerlijk. We kunnen niet wachten om tegen een uurtje of 4 ’s nachts compleet verstrooid te dwalen op onze telefoon om te checken waar Peggy Gou zometeen draait. En dan ook nog zonder bereik.. Kansloos. Vervolgens lopen we snel van de mainstage richting de Boiler Room en zijn we de helft van onze vriendengroep nog voor de bar alweer kwijt. Omdat we toch moeten wachten tot we de rest weer hebben gevonden bestellen we een biertje. Of, nouja, we doen een poging tot. Voordat we eindelijk een drankje kunnen bestellen is de volgende show alweer bijna af.

FastLane, <strong>FastLane</strong> maakt van festivalirritaties verleden tijd
Foto: William Krause | Unsplash

Vodafone maakt met FastLane een einde aan het tijdperk van festivalclichés

Wat dat betreft kunnen festivals ook een pain in the ass zijn. Maar met de FastLane-app van Vodafone lijkt er een einde te komen aan het tijdperk waarin je pas om zes uur ’s ochtends weer je vrienden tegenkomt bij de tent. Met deze app kunnen festivalgangers namelijk eenvoudig de line-up checken, vrienden terugvinden en zelfs hapjes en biertjes te bestellen. Het beste van alles? Je hebt er geen bereik voor nodig. Zelfs als je tijdens Koningsdag in hartje Amsterdam rondloopt werkt de app probleemloos.

Wanneer je op een meerdaags festival staat te beuken, krijgen bezoekers via de app zelfs de mogelijkheid om een ontbijtje te bestellen bij de tent. Als je dat opkrijgt in de ochtend, natuurlijk.

FastLane, <strong>FastLane</strong> maakt van festivalirritaties verleden tijd
Foto: Globelet Reusable