Het fijnste ontwerp ter wereld: de Zeekr 007

In een wereld waar muisstille EV’s de A2 domineren, wordt het steeds lastiger om je als automerk te onderscheiden.

Van een acceleratiesnelheid waarmee je binnen drie seconden naar 100 km/u schiet, kijken we ondertussen niet meer van op. En dat er een nieuwe EV komt met meer dan 500 kilometer aan range, brengt ons ook niet meer tot het puntje van onze stoel.

Een prestigieuze award voor de Zeekr 007

Tegenwoordig kan je jezelf echt alleen in de kijker spelen met een ongekend verfijnd ontwerp. De ogen willen natuurlijk ook wat. Zo werkt het nou eenmaal. Zeekr heeft die  boodschap zeker begrepen voordat ze aan de slag gingen met het bouwen van hun eigen 007. En ja, de auto is zeker James Bond-waardig. Afgelopen week won de volledig elektrische sedan de prestigieuze Red Dot Award, beter bekend als ’s werelds meest gerenommeerde designprijs, waarmee het eens te meer bevestigt dat dit een kunststuk op wielen is.

Zeekr 007
Foto: Zeekr

Een combinatie van ongeremde emotie en visuele elegantie

De internationale jury kent dit felbegeerde label alleen toe aan de finest of the finest cars. En onder leiding van ontwerper Stefan Sielaff, is de Zeekr 007 een combinatie van ongeremde emotie en visuele elegantie. Een klein voorbeeld daarvan is de ‘Zeekr Stargate’, een interactieve Social Display in de voorgevel van het voertuig wat er niet alleen heel dik uitziet maar ook nog de visuele personalisatie, communicatie en veiligheid van het voertuig verbetert.

Heerlijke beelden van de Zeekr 007

Stefan Sielaff zelf is vanzelfsprekend in de noppen met de uitreiking. ‘Het winnen van de Red Dot Award is iets waar we ongelooflijk trots op zijn. Het toont aan dat het harde werk en de toewijding van ons team de uitstekende kwaliteit heeft geleverd die we nastreven. We zijn vereerd om erkend te worden op een wereldwijd podium‘. En zo is het maar net Stefan. De foto’s hieronder spreken boekdelen.