Een Insta-page vol met betaalbare en bloedmooie Europese vakantiehuizen

CREDITS: Guillaume Briard | Unsplash

Als we de wijsheden van de gemiddelde huisjesmelker in Utrecht en Amsterdam mogen geloven, zijn stenen de beste investering.

Geloven we best, maar door de ongekende crisis op de Nederlandse woningmarkt is het lastiger dan ooit om mee te doen aan deze belegging.

De goedkoopste stenen parels van Europa

Omdat wij vanuit ons appartement van 20m2 toch een beetje met jaloezie toekijken op de pandjesbazen in Nederland, zoeken wij ons heil maar elders. De woekerprijzen die wij in ons kikkerlandje kennen, verslinken namelijk al snel wanneer je de grens passeert. Bijna elke kilometer over de grens staat gelijk aan een paar duizend euro minder. Het bewijs daarvan is te zien op Instagram, via ‘cheap property‘-accounts. Hier worden de goedkoopste stenen parels van Europa allemaal haarfijn op een rijtje gezet. En wij hebben daar weer de beste van gekozen natuurlijk.

L’Ampolla, Spanje

Een vakantiehuisje in Spanje blijft toch altijd een bucketlist-dingetje hoor. En misschien hebben we ondertussen de absolute jackpot gevonden in L’Ampolla. In dit dorpje staat namelijk een prachtig gerenoveerd huis dat pure rustiek ademt. Het huis wordt van binnen voorzien van enorm veel natuurlijk licht wat heerlijk schijnt op het witte interieur. Maar, met een huisje in Spanje, is het interieur natuurlijk niet het belangrijkste. Gelukkig zijn er dan ook meerdere terrassen aanwezig, een barbecueplek en zelfs een opslagplek. Een verfijnde combinatie van rustieke charme en moderne elegantie. En dat voor nog geen anderhalve ton.

Ekso Didyma, Griekenland

Van het ene zonnige oord, naar het andere. In Griekenland staat namelijk een vrijstaand stenen huis waar de charme van afspat. Met maar liefst drie niveaus, twee slaapkamers en twee badkamers heb je hier voor een klein prijsje meer levensruimte dan je in Amsterdam krijgt voor een miljoen. Ook aan de buitenkant is er een heerlijke setting gecreëerd voor optimale chillings, met een ruim stenen terras voor het huis en zelfs uitzicht op zee. Griekse architectuur in optima forma in een schilderachtige omgeving.

Baia Di Trentova-Agropoli, Campania

Bij deze boerderij in Campania, Italië moeten we even wat context geven: je koopt namelijk niet de volledige boerderij. In plaats daarvan krijg je via een eigenaardige eigendomsstructuur 1/10e aandeel in het pand, maar dat mag de pret wat ons betreft niet drukken. De foto’s van de woning spreken namelijk boekdelen. Met 300m2 aan woonruimte, vijf slaapkamers, vijf badkamers een infinity pool en uitzicht op het Nationaal Park Cilento én de Tyrreense Zee is dit namelijk een droom voor twee ton.

Oria, Italië

We blijven nog even in Italië, want op drie uur rijden van Campania staat dit prachtige herenhuis in de buurt van Puglia. Het hele pand is recent gerenoveerd en een kunstenaarsechtpaar heeft het interieur onder handen genomen. En dat zie je. Combineer dat met de indrukwekkende binnenplaats vol fruitbomen en een zwembad en je hebt je ultieme droomhuis gevonden.

Warfstermolen, Nederland

Oké, oké, we hebben toch een heerlijk huis gevonden in Nederland voor een vraagprijs dat onder de twee ton ligt. Daarvoor moeten we even richting Fryslân. Deze charmante vrijstaande boerderij omringd door ongerepte groene natuur heeft een authentieke charme met een zelfvoorzienende levensstijl. Die authentieke charme krijgt extra kracht met een eigentijdse woonkamer gevuld met details zoals een rustieke open haard en een traditionele bedstee. Het off-grid leven klonk nog nooit zo aantrekkelijk.

Takvatnet, Noorwegen

Een geheel eiland bezitten komt vaak alleen in onze dromen voor. Maar in Takvatnet ligt onze droom op ons te wachten. Hier staat namelijk een houten huis met een cabine-uitstraling , gasapparaten en een watertank om optimaal te genieten van het Noorse buitenleven. Met twee slaapkamers is het de perfecte plek om je vrienden uit te nodigen, die trouwens wel met een boot richting het eiland moeten komen.