De terugkeer van de iconische Nike Cortez ‘Forrest Gump’

CREDITS: Nike

Er zijn een paar sneakers die tientallen jaren geleden de toon hebben gezet voor de rest van de sneakerindustrie.

En een van die legendarische stappers maakt in 2024 haar comeback.

Nike Cortez: een icoon van haar tijd

De échte sneakerheads onder ons weten natuurlijk allang dat we het hier hebben over de Nike Cortez. Een schoen die in 1972 haar debuut maakte en meteen werd omarmd door de Chicano-cultuur en zelfs de voeten sierden van Whitney Houston tijdens haar performance bij de Super Bowl van ’91. Maar de reden dat deze schoen uiteindelijk ongekend populair werd, blijft toch wel de iconische verschijning tijdens Forrest Gump.

 

Een must have onder de sneakerheads

Tom Hanks die als Forrest een paar Nike Cortez cadeau krijgt van zijn vriendin Jenny. Schoenen die hij vervolgens zou dragen tijdens zijn 24.000 km lange run door de Verenigde Staten. Dit jaar brengt Nike exact hetzelfde silhouet op de markt als te zien was in de film uit 1994. De Nike Cortez keert dus terug in een ‘Forrest Gump‘-jasje.

Dit is trouwens niet de eerste heruitgave van de Nike Cortez ‘Forrest Gump’. In 2018 werden de schoenen ook uitgebracht in de kenmerkende White, Varsity Red-kleurstelling met accenten van Varsity Royal. Dezelfde kleurencombinatie siert de Cortez bij de nieuwe release dit jaar. Zes jaar geleden waren de schoenen binnen de kortste keren uitverkocht, en sindsdien is de prijs bijna verdubbeld. Het is dus zeker dat de nieuwe release van de Nike Cortez ‘Forrest Gump‘ veel aandacht zal trekken van sneakerliefhebbers.

Je hoeft niet diep in de buidel te tasten voor de comeback van de Nike Cortez ‘Forrest Gump‘. De sneakers worden op 1 mei uitgebracht voor $110. Maar als je de drop mist, dan zal het wel wat lastiger gaan worden…

Source: