10 Eilanden voor bovenaan je bucket list

Reizen staat zeer waarschijnlijk nog ergens in je verre of nabije planning. En of het nou naar een ander werelddeel is of binnen de grenzen van Europa, het staat er terecht. Onze planeet biedt zoveel mooie plekken. Van de bekende hotspots zoals Ibiza en Santorini tot avontuurlijke eilanden, waar je zeer waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

10x Eilanden waar je absoluut wilt zijn

We zochten de tien van de mooiste eilanden uit om bij weg te dromen of om gewoon me eerste beste vliegticket naar toe te boeken.

St. lucia, Zuid-Afrika

Op de flanken van de uitgedoofde vulkaan Qualibou groeit een tropisch regenwoud. In praktijk betekent dit 160 kilometer lange kust met rotsachtige baaitjes afgewisseld met goudgele stranden. Een kust die op sommige plekken bijna surrealistisch oogt!

Caye Caulker, Belize

‘Slow down’ is iets wat thuis hoort op Caye Caulker en niet op het songfestival. Het is zo ongeveer het motto op dit relaxte eiland met een heerlijke Caribische vibe. Enige vorm van transport is overigens ook een golfkarretje, niet opgevoerd. Op zich geen straf want met een kleine 16 vierkante kilometer heb je niet heel veel meer nodig!

Skye, Schotland

Op een eiland is het niet altijd 25 graden plus, maar dat betekent niet dat eilanden zonder lange zandstranden per definitie niet in dit rijtje thuishoren. Kijk maar naar Skye, een eiland met prachtige ouwe kastelen, watervallen, valleien. Echt echte must-see zijn The Fairy Pools!

Palawan, Filipijnen

Met de bijnaam ‘de parel van de Filipijnen’ staat dit eiland hoog bovenaan onze bucketlist. Het eiland is verkozen tot moosite eiland van 2015 door de lezers van Condé Nast traveler en dat is zeker niet voor niets! Tof aan het eiland is dat je naast de gewone transportmiddelen in Palawan kunt rondreizen met bangka’s, een soort boottaxi’s die langs de kust varen en je van dorp naar dorp brengen

Reethi-rah, Malediven

Op dit hoteleiland van de Malediven wordt iedereen als een filmster behandeld. Om je even een indicatie te geven: golfkarretjes met chauffeur, drie toprestaurants, privé yogalessen boven de golven, 18.000 flessen wijn in een kelder en mooi personeel uit veertig landen. Maar zo ook je eigen palmstrandje aan de Indische Oceaan, op zich niks mis mee.

Moskenes, Noorwegen

Bevindt zich in de woeste Noorse zee, ruim boven de poolcirkel. Het eiland staat bekend om de vissendorpje, goede viswateren en de schitterende natuur. Met in de winter zelfs kans op een glimp op te vangen van het Noorderlicht.

Fernando de Noronha, Brazilië

Deze eilandengroep wordt ook wel ‘de smaragd van de Atlantische Oceaan’ genoemd. Fernando de Noronha is met een oppervlakte van 17km² de grootste van het archipel. Heb je altijd al een keer willen liggen op de luchtbed tussen de dolfijnen, schildpadden, rifhaaien en roggen? Dan is daar Fernando de Noronha..

Havelock Island, India

Het mooiste strand van Azië, daar moet je gewoon een keer geweest zijn. Eentje om in gedachte te houden, mocht er nog een reis naar Azië op de planning staan! Olifanten inbegrepen.

Galapagoseilanden, Ecuador

Natuurliefhebber? Dan lenen de Galapagoseilanden zicht perfect. Een arsenaal aan flora en fauna die nergens anders ter wereld zijn te vinden. Om een voorbeeld te geven lopen er reuze schildpadden rond en ook de zeeleeuw is geen vreemde op het eiland. Voor vogelliefhebbers zijn de Galapagoseilanden ook top, want hier zie je zeldzame vogels die je op andere plekken zeer waarschijnlijk niet gaat tegenkomen.

Whitsundays, Australië

Whitehaven Beach op de Whitsundayeilanden is waarschijnlijk het meest gefotografeerde strand van Australië. Niet zo moeilijk om te zien waarom! De uitgestrekte witte stranden gaan hand in hand met groene bossen en indrukwekkende rotspartijen. Van cocktails drinken op het strand tot snorkelen, duiken en zeilen: er is van alles te doen. In de maanden juni tot en met september heb je zelfs de kans om zestien meter lange bultruggen te spotten.ESSENTIALS