Mevan Kaluarachchi – AFW

Afgelopen zaterdag toonde de Rotterdamse ontwerper Mevan Kaluarachchi zijn nieuwe collectie op de Amsterdam Fashion Week. Wat deze collectie onderscheidend maakt van andere is dat deze niet seizoensgebonden is. Hierdoor is de collectie een complete garderobe, voor zowel de winter als de zomer. Vandaar ook de toepasselijke naam ‘Warderobe’.

De collectie is opvallend eenvoudig maar zit vol verrassende details. Duurzaamheid is een van de uitgangspunten. Alle stukken van de collectie zijn het hele jaar door te dragen en gemakkelijk te combineren. Door de natuurlijke tinten met hier en daar een kleurrijk detail, is de collectie ook wat minder trend gevoelig waardoor de stukken voor langere tijd inzetbaar zijn.

Mevan Kaluarachchi is geboren op Sri Lanka, en heeft daarna in verschillende landen gewoond. Dit is een grote bron van inspiratie voor hem. De ambassadeur van Sri Lanka, Buddhi Athauda, was ook aanwezig bij de show. Samen met hem wordt er de komende weken gekeken of er een uitwisselingsprogramma mogelijk is tussen Nederlandse en Sri Lankaanse modeontwerpers.