Huidveroudering voorkomen!

Wie wil dat nou niet? Huidveroudering voorkomen! Jammer genoeg worden we nu eenmaal ouder en kun je veroudering niet tegengaan. De eerste tekenen van veroudering doen zich vaak het eerst voor in het gezicht. Waar je waarschijnlijk niet vaak bij stil staat, is dat de gezichtshuid veel teerder is dan de huid van de rest van het lichaam. Daarnaast krijgt de gezichtshuid ook veel meer te verduren door invloeden van buitenaf, zoals wind, kou, zon, temperatuursverschillen, milieuverontreiniging en van binnenuit kunnen stress, alcohol en roken de huid beschadigen.

De eerste tekenen van veroudering beginnen rond je 30ste levensjaar en beginnen letterlijk met kleine ‘tekenen’. Nu wil iedereen het liefst deze veroudering tegen gaan, alleen is dat jammer genoeg niet mogelijk. Wat wel kan, is het gehele proces vertragen! Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat de huid er langer jong uit zal blijven zien?

Hydrateer de huid zowel van binnen als van buiten uit!

De verouderde huid wordt met de jaren dunner, droger, kwetsbaarder en de elasticiteit zal verminderen. Door al vanaf je 25ste levensjaar (of natuurlijk al eerder) de huid goed te laten hydrateren, zal de huid langer zijn elasticiteit behouden. De huid kun je van binnenuit goed hydrateren door voldoende (water) te drinken. Van buitenuit kun je de huid hydrateren door dagelijks een goede hydraterende moisturizer (dagcrème) te gebruiken. Maar niet alleen hydrateren zorgt ervoor dat de huid langer jong blijft, je moet ook producten mijden, zoals alcohol wat juist een uitdrogend effect heeft. Tijdens de veroudering van de huid wordt de stofwisseling vertraagd in de huid, waardoor de cellen in de huid minder snel gevoed worden en er dus minder nieuwe cellen aangemaakt worden. Overmatig gebruik van alcohol en roken hebben ook een negatief effect op de huid, de huid zal gaan uitdrogen en zal er sneller grauw en slap uit gaan zien.

Als je nu al lichte tekenen van huidveroudering hebt, kun je in plaats van een goede hydraterende moisturizer beter een anti-rimpel crème gebruiken. Anti-rimpel crèmes verwijderen alleen niet de rimpels die je al hebt, wat de benaming wel zal vermoeden. Wel kunnen ze bestaande rimpels vervagen, waardoor ze minder grof zullen overkomen. De huid zal hierdoor gevoed worden, zal weer beter gaan hydrateren en zal nieuwe cel aanmaak stimuleren. Dat het wondermiddel om rimpels helemaal te laten verdwijnen niet bestaat, vind ik niet jammer, want iets wat rijpere mannen vallen over het algemeen goed in de smaak bij de dames!

ESSENTIALSMEER ESSENTIALS

3 comments

 1. Leuk artikel zeg! Iets rijpere mannen vallen inderdaad best vaak goed in de smaak. Je wil alleen er niet vermoeider of ouder uitzien dan je bent. Om die reden krijg ik steeds meer mannen in mijn praktijk in Maastricht, waar ik overigens ook een programma heb met Obagiproducten – die gaan ervan uit dat moisturizers en antirimpelcremes kortetermijnoplossingen zijn die de huid ouder maken. Heel verhaal, maar je kunt altijd met mij contact opnemen als je meer wil weten over Obagi of over mijn behandelingen.

  1. Hi Pascal,

   Wij zijnaltijd geïnteresseerd in andere producten en meningen. Voor ons is Obagi nog een onbekend merk. We horen natuurlijk graag jouw mening over moisturizers en antirimpelcremes!

 2. Hi Roel.

  De beste antirimpelaanpak is wellicht erg voor de hand liggend: uit de zon blijven, altijd insmeren met een SPF, veel water – weinig alcohol drinken, niet roken, haha! Meer informatie over Obagi vind je hier http://pascalmeijer.com/behandelingen/obagi_huidverjonging_schoonheid/, want het is een lijn producten waar ik heel enthousiast over ben, maar die alleen onder begeleiding gebruikt kan worden. Het is dus belangrijk dat je je eerst inleest of voor laat lichten over Obagi voordat je dit kan gaan gebruiken. Dat kan altijd bij mij, maar dan moet je wel helemaal naar Maastricht komen.
  Ik geef overigens heel graag mijn mening over moisturizers en antirimpelcremes, of over huidveroudering in het algemeen – zie apart bericht!

Comments are closed.