Scheuren wij straks over elektrisch geladen wegen?

Steeds meer automerken gooien elektrische auto’s op de markt. Het aantal zal de komende jaren steeds meer toe nemen. Dat betekend dat niet alleen jij straks nog zal pronken met je gloed nieuwe elektrische bak, maar ook je buurman, je overbuurman, de buurman van je overbuurman, de buurman van je overbuurman’s buurman… Je snapt het denk ik wel. Die moeten natuurlijk allemaal opgeladen worden. Hoe gaan we dat dan doen?

Electric charging roads

Tegenwoordig is er veel ontwikkeling in wegen die elektrische auto’s opladen wanneer ze eroverheen scheuren. Ideale oplossing toch! Dat dachten ze in Engeland dus ook. Daarom startte ze hiervoor een peperduur project waarbij ze het gebruik van deze wegen testen.

Hoe gaat dat in zijn werk dan? Even een korte, simpele uitleg over de werking van deze rijbanen – kan je interessant doen bij je vrienden -: Onder de weg wordt speciale apparatuur geplaatst, met name elektrische kabels. Deze creëren een elektromagnetische oppervlakte. In de elektrische auto zit een spoel die deze spanning opslaat en omzet in elektriciteit. Zo zal je wagen dus opgeladen worden zonder stil te hoeven staan. Meer tijd om andere enorm nuttige dingen te doen dus.

Heeft het ambitie?

Engeland is niet de eerste die aan de slag is gegaan met een project zoals dit. Zuid-Korea kwam al eerder met een 12 kilometer lange buslijn die elektrische bussen opladen. Maar hierbij moesten de bussen stoppen om daadwerkelijk opgeladen te worden. Het project van Engeland heeft volgens gespecialiseerden meer ambitie, het enige puntje waar ze nog over discussiëren zijn de kosten. Die zijn enorm, namelijk.

Of je nu een elektrische auto hebt of niet, dit dus wel echt even een goed project voor de toekomst. Fingers crossed voor een waanzinnig goede afloop dus!

Source :

mashable.comESSENTIALSMEER ESSENTIALS