Unieke bedrijfsuitjes? Look no further

Lifestyle

Werken is top! En degene die dit niet vinden hebben een klotebaan, of zijn lui. I know, de maandagen zijn niet om over naar huis te schrijven, maar die kun je gewoon tegen de chille vrijdagen wegstrepen. Het geld dat je verdiend met werken is natuurlijk fijn, maar we doen het eigenlijk allemaal voor de bedrijfsuitjes die door het jaar heen worden georganiseerd ;-).

Nu kun je dit aan het bedrijf zelf overlaten, maar dan zit de kans erin dat je ergens achteraf in een schuur wordt gegooid met een kruiwagen bitterballen. Ook niks mis mee mee hoor, maar niet echt bedrijfsuitje-materiaal. Bedrijfsuitjes moeten je uit de dagelijkse routine halen en ervoor zorgen dat je je collega’s in een andere setting leert kennen. Dus trek de stoute (dans)schoenen aan en opper om dit zelf te organiseren. En wij zouden Manify niet zijn als we alvast wat inside tips voor bedrijfsuitjes zouden geven.

4 Unieke bedrijfsuitjes

Schrootstrijd

Dit is pure nostalgie. Schrootstrijd is gebaseerd op het bekende Discovery programma Scrapheap Challenge. Voor degene die het niet kennen, shame on you. In Dieren, aan de rand van de Veluwe, ligt een terrein vol schroot, losse onderdelen en grof materieel te wachten op de deelnemers. Met dit actief bedrijfsuitje ga je in teams de strijd aan om met de meest onwaarschijnlijke onderdelen een technische creatie te maken waarmee je de concurrentie met de grond gelijk maakt. Talenten en eigenschappen worden op een totaal andere manier ingezet en out of the box denken staat centraal bij Schrootstrijd. Je kunt er zomaar achter komen dat die stille ICT-er van het kantoor naast je in z’n vrije tijd freelance raketgeleerde is. Bij Manify acht ik die kans klein, maar alles is mogelijk.

bedrijfsuitjes

Real life Call of Duty!

Wil je twee uur lang actie? Dan moet je gaan paintballen! Niks is lekkerder dan je collega’s (lees: baas) van een paar flinke blauwe plekken te voorzien om daarna, onder het genot van een koud biertje, te vertellen hoe goed je wel niet was. Tussen Arnhem en Nijmegen ligt Evenementlocatie Watergoed , waar we eerder overigens al een Landrover Defender bijna lieten verzuipen in de modder maar dat terzijde. Je kunt hier namelijk ook helemaal los gaan op één van de zeven speelvelden in het enorme paintballbos. Kruipen door loopgraven, schuilen in bunkers of een oude Renault Twingo en duiken in brandnetels, je schrikt ervan hoe fanatiek je ineens wordt wanneer de verfballen je om de oren suizen. Helemaal wanneer het je baas is die jou weer eens een onmogelijke deadline heeft gegeven.

Bedrijfsuitjes

Citygame The Target

Oké, dit klinkt misschien lame. Maar Citygame The Target is dus f*cking gruwelijk en moet je een keer gedaan hebben! The Target is een real-life video game en wordt met vier teams gespeeld. Eén team speelt een bende criminelen die inbraken plegen op verschillende plaatsten in de stad en de andere drie teams moeten samenwerken om de criminelen te pakken te krijgen. Doormiddel van gps-apparaten en smartphones worden om de vijf minuten de locatie van de daders op een digitale kaart weergegeven. De daders moeten op verschillende plaatste in de stad zoveel mogelijk buit verzamelen. Voor deze inbraken moeten ze virtuele items verzamelen die op strategische plaatsten in de stad zijn gelokaliseerd. Wanneer ze er in slagen om €1,000.000,- buit te maken voordat ze worden ingerekend winnen zij ‘The Target’. Het spel kan worden gespeeld in Alkmaar, Amsterdam, Breda, Den Bosch, Den Haag, Gouda, Haarlem, Nijmegen en Utrecht. Dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt. Voor degene die helemaal geen flikker kan begrijpen kun je hier uitleg krijgen.

Bedrijfsuitjes

Festival

Je kunt wel zeggen dat Nederland goed is in het organiseren van festivals. Met elk jaar meer dan 750 festivals is er méér dan genoeg keus om een jaar hard werken op een leuke manier af te sluiten. Op een festival leer je je collega’s in een informele sfeer kennen en zie je eindelijk dat ze totaal niet kunnen dansen. Ook kun je ze nu bier laten halen in plaats van koffie en worden de mietjes van de mannen/vrouwen onderscheiden. Zorg er trouwens wel voor dat je baas zatter is dan jij en dat je hier foto’s van maakt. Je kunt ze maar hebben, je weet namelijk nooit waar je deze nog voor kan gebruiken.

Bedrijfsuitjes

Total
1
Share