Alstu, nu al wat lifehacks tegen de warmte

Biertjes in de koelbox, espadrilles aan de voeten, hemd op een kiertje en je barbecuespatel in de rechterhand. Het is ons beeld van een ideale zomerdag.

En met de eerste zonnestralen tussen de wind en de regenbuien door, kijken we met een ongeduldig oog naar de kalender.

Met deze hacks heb jij een perfecte zomer

Volgens de seizoenswijzer staan de echte hete dagen namelijk weer om de hoek. Wanneer het echt zo ver is, horen wij half Nederland waarschijnlijk binnen een week tijd weer klagen dat het té warm is. Opeens hoor je mensen beweren dat de winter hun favoriete seizoen is. Omdat wij helemaal klaar zijn met die onzin, stellen wij orde op zaken met dé lifehacks voor in de zomer. Zodat je geen last hebt van de nadelen die de zomer brengt en echt kan genieten van de zon.

Zomerhit 2023

Muggen zijn niet uitgenodigd

Tijdens de zomer wordt iedereen en alles weer actief. Mensen pakken een terrasje, de planten zijn in volle bloei en de dieren houden zich ook niet meer schuil. Helaas doen insecten dat in de zomer ook niet. Tja, dat is toch wel een flink frustratiepuntje tijdens de warme dagen. Als je continu gebeten wordt door muggen verplaats je het diner buiten misschien toch iets sneller naar binnen. En dat willen we natuurlijk niet. Het antwoord? Muggenwerende planten zoals lavendel, rozemarijn of basilicum. Als je last heb van een ware muggeninvasie is een klein potje met gesmolten kaarsvet en citronella-olie het antwoord op je zomerprobleem.

Klaar met de hitte? Zo hou je de zon buiten

Veel mensen hebben enorm last van het ‘het is te warm buiten-syndroom’. Om vervolgens te zeuren dat het binnen eigenlijk ook te warm is. Toegegeven, daar hebben wij ook wel eens last van gehad. Maar met goede zonwering moet het eigenlijk ook geen probleem zijn om thuis koel te blijven in de zomer. Voor een echte zomerse vibe kun je klimplanten zoals druivenranken of klimop plaatsen langs de zonnige kant van je huis. Als je helemaal op zoekt bent naar een plek om te ontsnappen van de hitte dan raden we aan om voor een zonnescherm te gaan.

hacks zomer, Alstu, nu al <strong>wat lifehacks</strong> tegen de warmte
Foto: Bigstock

Upgrade je water met fruit en kruiden

Stay hydrated. Zeker in de zomer. Bij hoge temperaturen is het altijd van belang dat je genoeg water drinkt. Je weet wat ze zeggen: minstens twee liter per dag. En door je eigen verfrissende fruit-infused water te maken, is dat appeltje-eitje. Voeg verschillende fruitsoorten en kruiden bij elkaar en voeg het toe aan een karaf met ijskoud water en voilà, je hebt een heerlijk drankje. Wij zijn heel erg fan van aardbeien en basilicum en uiteraard het klassieke citroen-en-munt water.

Eigen geurdiffusers in huis

Om ook in huis een zomerse geur te krijgen, maak je heel simpel je eigen geurdiffuser. Het enige wat je nodig hebt is etherische oliën zoals lavendel, sinaasappel of pepermunt te mengen met water in een sprayfles. Vervolgens spray je deze door je huis heen en je bent binnen no time in volledige vakantiemodus. Ongeacht je 9-tot-5 baantje. Een heerlijke hack tijdens de zomer.

Geur in huis - MANIFY

DIY-ijspops

Aangezien we ondertussen lekker in de DIY-sfeer zitten, blijven we daar nog even in hangen met zelfgemaakte ijslolly’s. Pak wederom weer wat fruit erbij en gooi het samen met wat yoghurt in een mixer. Als je de juiste substantie hebt giet je het mengsel in ijsvormpjes waarna je het in de vriezer laat koelen. Een nachtje slapen en de volgende dag kan je volop genieten van je eigen ijspops.

Een verticale tuin zorgt voor heel veel groen

Als je in het hartje van een stad woont, kunnen we ons er iets bij voorstellen dat je tuin net niet groot genoeg is om er tijdens de zomer volledig van te genieten. En toch moet je het jezelf gunnen om te tuinieren in de zomer. Een vrijer gevoel dan dat, is er eigenlijk niet. Gelukkig is er met een verticale tuin nog altijd een mogelijkheid om jouw balkon op vijf hoog om te toveren tot een groene walhalla. Een paar oude pallets gecombineerd met heel veel hangende plantenbakken transformeren je stulpje al naar een groene oase.

hacks zomer, Alstu, nu al <strong>wat lifehacks</strong> tegen de warmte

Vond je dit artikel over de hacks van de zomer interessant? Check hier al onze tips om helemaal koel te blijven tijdens de zomer.