Het 007-ei van meer dan €135K: Octopussy Egg Objet

CREDITS: 007 Store

Normaal houden we ons tijdens de paasdagen een beetje aan de zijlijn wanneer iedereen door de tuin sprint om zoveel mogelijk eieren bij elkaar te rapen.

Die zoektocht naar chocolade-eieren hebben we ook dit jaar weer lekker aan onze neus voorbij laten gaan. Máár als volgend gaar de Fabergé x 007 Octopussy Egg Objet – Numbered Edition in de tuin te vinden is, dan staan we opeens vooraan in de rij.

Fabergé x 007 Octopussy Egg Objet – Numbered Edition brengt exclusiviteit ten top

En geef ons eens ongelijk. Een samenwerking tussen Fabergé en 007 staat namelijk garant voor exclusiviteit met hoofdletter ‘E’. Dat wordt dan ook keihard bevestigd door de hoeveelheid diamanten en saffieren die aanwezig zijn. Het eivormige kunstwerk is namelijk versierd met maar liefst 180 briljant geslepen witte diamanten, vier blauwe saffieren, twee zwarte diamanten en vier gele diamanten. Uiteraard is het ei handgemaakt en krijgt de buitenkant een volledig groene guilloché emaille als verwijzing naar het soortgelijke ei in film Octopussy uit 1983.

Fabergé 007, Het 007-ei van meer dan €135K: <strong>Octopussy Egg Objet</strong>
Foto: 007 Store

Een ode aan een iconische film

Om die verwijzing naar de film helemaal af te maken is de Fabergé x 007 Octopussy Egg Objet – Numbered Edition voorzien van een soort octopustentakels die het ei omhulzen. Ook is er nog een gouden 007-logo aanwezig om het decadentie-gehalte nog eens extra op te krikken. Als je het ei eenmaal opent wordt je weer verrast met een 18-karaat geelgouden octopus met zuignappen van witte diamanten en zwarte diamanten als ogen. Een heerlijk eerbetoon aan de Octopussy-film en aan Peter Carl Fabergé.

Fabergé 007, Het 007-ei van meer dan €135K: <strong>Octopussy Egg Objet</strong>
Foto: 007 Store

Alle details van de Fabergé x 007 Octopussy Egg Objet – Numbered Edition’

In totaal zijn de vakmannen van Fabergé maar liefst zeven maanden bezig geweest om de allereerste Octopussy Egg Objet – Numbered Edition te maken. In die periode hebben twaalf verschillende specialisten aan het ei gewerkt onder toezicht van de Workmasters van Fabergé. Het resultaat mag er zeker zijn, en de prijs van het ei? Die mag er ook zeker zijn. Voor €136.983,95 euro, te koop via de 007 Store, ben je verzekerd van een van de vijftig Fabergé x 007 Octopussy Egg Objet – Numbered Editions. Dat is niks, toch?

 

Source: