De beste plekken in Nederland om te kleiduifschieten

CREDITS: Screenshot: All the Money In the World | Sony Pictures Releasing

Altijd al een absolute topper geweest in Call Of Duty? Dan ben je misschien ook goed in real life. We willen niet zeggen dat je een écht potje Call Of Duty moet gaan spelen, maar het is wel tof om met een geweer aan de gang te gaan. Op een plaatje schieten is ook een beetje saai, dus we hebben een andere oplossing voor je: kleiduifschieten.

De beste plekken in Nederland om te kleiduifschieten

Je hebt vast wel een film gezien waarin de absolute elite in hun tuin kleiduifschieten. Perfect om een doelwit te raken en lekker in de lucht te knallen. Let wel op, je hoort geen echte duiven neer te schieten. Dat zou namelijk zonde zijn.

De naam kleiduifschieten zegt waarschijnlijk al genoeg. Er wordt een kleiduif in de lucht geschoten en jij mag proberen hem uit de lucht te schieten. Nu rest alleen nog maar de vraag: waar kan je dit het beste in Nederland doen? MANIFY heeft drie topplekken in Nederland uitgekozen om te kleiduifschieten.

Kleiduifschieten
Foto: Jp Valery

Schietbaan Swinkels, Boekel

Voor onze echte Brabanders hebben we de perfecte schietbaan gevonden. Schietbaan Swinkels is namelijk in Boekel te vinden. Dus zet je vizier maar klaar en schiet jezelf naar een reservering. Als je het leuk lijkt natuurlijk. Er worden vaak bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeesten gehouden. Je kan er een jachtcursus doen en kleiduifschieten. Natuurlijk is het op een prachtige locatie en zal je de ultieme experience meemaken.

International Shootingrange De wildenberg, Weert

In Weert kan je van dichtbij kennismaken met de schietsport met verschillende arrangementen. Je kan persoonlijke ervaring op doen voor een jachtexamen, er zijn uitdagende posten voor ervaren schutters en je kan er beginnen met kleiduifschieten. Het is ook mogelijk om te schieten met een klein kaliber. Doe je het voor recreatie, sport of voor het jagen? Het kan allemaal bij De Wildenberg.

Schietbaan Europoort, Rotterdam

Oké, we weten het. Je houdt op zijn tijd van een ijskoude versnapering. Bij schietbaan Europoort is er ook een ruime bar, maar hier mag je pas na het kleiduifschieten naartoe gaan van ons. Gewoon puur voor de veiligheid. Een avond met adrenaline, geweren, drank en lekker eten. Klinkt als een hele goede match.

Wil je nou meer weten over kleiduifschieten en inspiratie opdoen? Check dan Manify Interests: Kleiduifschieten hier.

Kleiduifschieten
Foto: Austin Pacheco