Met een sterke overtuigingskracht sleep jij jouw droombaan binnen

Lifestyle

Met sollicitaties, presentaties of je verhaal overbrengen mag een sterke overtuigingskracht niet ontbreken. Til daarom je overtuigingskracht naar een hoger niveau en sleep je droombaan of die toffe opdracht binnen met deze tips.

Het is niet altijd makkelijk om een sollicitatie vlekkeloos te laten verlopen, maar met wat research bereik je al heel veel. Gelukkig hebben wij dit al voor je onderzocht en kan je deze guide erbij houden tijdens de voorbereiding.

sterke overtuigingskrachtZo creëer jij een sterke overtuigingskracht

1. Jezelf overtuigen

Om een statement of verhaal goed over te brengen, moet je er eerst zelf volledig achter staan. Weet waar je het over hebt en zorg dat je kritische vragen aan jezelf stelt. Op het moment dat jij elk tegenargument kan weerleggen, weet je dat je punt wel degelijk klopt. Hou de no bullshit policy aan. Zodra een argument nergens op slaat is het belangrijk dat je dit zelf ook in ziet. Een sterke overtuigingskracht begint bij het overtuigen van jezelf.

2. Uitstraling

Volgens modern onderzoek blijkt dat 70% van onze overtuigingskracht afhangt van onze lichaamshouding. Zo zijn er een aantal ‘lichaamshoudingen’ waarmee je iedereen omver kan blazen als je overtuigend over wilt komen. Oogcontact is key. Gebruik handgebaren om de boodschap meer kracht bij te zetten. Een sterk uiterlijk mag ook niet ontbreken en hier kan je op inspelen door je outfit goed te overwegen. Door je tempo en toonhoogtes van spreken af te wisselen zorg je ervoor dat mensen bij de les blijven. Jij moet the centre of attention zijn, at all times.

3. Weet tegen wie je praat

Het draait om jou en je overtuigingskracht, maar zorg ervoor dat je wel het juiste publiek overtuigt. Ken je doelgroep en pas je taalgebruik, vaktermen en uiterlijk hierop aan. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat je jezelf blijft, want als je dat verliest valt je hele overtuigingskracht al meteen in het water.sterke-overtuigingskracht-2

4. Luister

Jouw verhaal ken je als het goed is al, maar de ander niet. Geef degene die je tegenover je hebt de tijd om na te denken. Het maakt niet uit als diegene iets niet begrijpt, zolang je je maar in de ander kan verplaatsen en hierop in weet te spelen. Uit onderzoek komt naar voren dat je sterker in je schoenen staat op het moment dat je goed kan luisteren. Een sterke overtuigingskracht creëer je door degene tegenover je te begrijpen.

5. Open-minded

Door open-minded te blijven en jezelf open te stellen creëer je vertrouwen bij de ander. Als je ergens niet helemaal zeker over bent, kan je dit aangeven, zodat de ander jou leert kennen. Blijf ook niet te lang aan je standpunt hangen als je ziet dat de tegenargumenten sterker uit de hoek komen.

sterke-overtuigingskracht-1

6. Structuur

Zorg voor een goede structuur in je verhaal, zodat achteraf niemand met grote onduidelijkheden zit. Probeer de ander mee te nemen in jouw verhaal met een logische volgorde. Kom met een goede opening, duidelijke voorbeelden en tot slot een korte samenvatting waarin je alles duidelijk op een rijtje zet. Op het moment dat je een bullshit verhaal ophangt wat niet lekker in elkaar steekt, verlaag je je overtuigingskracht enorm.

7. Laat je niet verrassen

Probeer te achterhalen of de ander er een goed gevoel bij heeft of niet. Meestal kan je dit zien aan de lichaamstaal of gezichtsuitdrukking. Door subtiel te vragen waar de ander nog mee zit, maak je het bespreekbaar. Zorg dat je voorbereid bent op eventuele vragen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Last but not least, vergeet niet te lachen en zorg dat je enthousiast blijft.

sterke-overtuigingskracht

 

 

 

 

Total
1
Share