Wetenschappers ontdekken pil waardoor je niet meer hoeft te sporten

Laten we eerlijk zijn: we hebben het allemaal best druk. Een drukke baan, bijhouden van je huis, de noodzakelijke mannenavonden en dan ook nog eens aandacht en tijd aan je vriendin te besteden. Helaas vergeten we nu een belangrijk tijdrovend onderdeel in ons leven: sporten. Tja, drie keer in de week naar de sportschool voor een goede work-out kan er nog al eens bij inschieten. Herken jij dit probleem? Dan hebben wij goed nieuws voor je.

Aan het Salk Institute for Biological Studies in Californië zijn wetenschappers bezig met het ontwikkelen van een pil die je een atletische boost geeft, zonder dat je verder iets hoeft te doen! De pil zou je dagelijkse portie lichaamsbeweging simpelweg kunnen vervangen, zonder daarvoor enige moeite te hoeven doen.

Pil die je work-out vervangt

Excuse me?

Het hoofdingrediënt van de pil is het chemische stofje ‘516’, hoe de pil ook zou moeten gaan heten. Onderzoekers hebben eerder onderzoek gedaan naar het zogenaamde ‘genpad’ wat je doorloopt als je sport. De genen die dan geactiveerd worden, zouden door de 516 exact hetzelfde effect hebben als wanneer je sport. Als mensen sporten, veranderen spieren van brandende koolhydraten naar vetverbranding. De pil zou ditzelfde proces in gang zetten, waardoor je net zoveel vet verbrandt door het slikken van de pil als dat je zou doen als je sport. Sounds good, right!?

Komt de pil ook echt?

Het zou fantastisch zijn om als drukbezette man verder geen moeite te hoeven doen om te sporten. Het klinkt allemaal een beetje te mooi om waar te zijn. Het onderzoek is nog in volle gang en als de pil echt op de markt komt, is het vooral bedoelt voor maatschappelijke doeleinden. Denk aan ouderen, mensen met hartproblemen en andere ziektes. De pil helpt hen om ook in shape te blijven, omdat zij fysiek niet kunnen sporten.

Waar kan ik hem halen?

Enthousiast geworden? Dat snap ik. Maar wacht nog heel even met het opzeggen van je sportabonnement, de pil is nog niet echt op de markt. De eerste proefversies worden pas net getest en de pil heeft nog meerdere aanpassingen nodig. Het is natuurlijk ook een beetje te mooi waar te zijn. Je moet het harde werk voorlopig nog even zelf doen…

Total
12
Share