Nu even serieus: deze app is een personal trainer, maar zonder het prijskaartje

Fitness is hot.. Ruim 2 miljoen Nederlanders pakken wekelijks een retourtje naar de gym. Maar goed, als 60% daarvan niet écht weet wat ze aan het doen zijn – what’s the point?

60%… Dat is serieus veel, en het is serieus doodzonde. Daarom willen veel mensen een personal trainer in de arm nemen, maar goed: daar hangt een prijskaartje aan. Tot nu. De app Serious Fitness Lab is een broekzak-personal-trainer, maar dan met een jaarprijs die normaal gesproken wordt gerekend als uurtarief.

Neem je tijd in de sportschool serieus

Het is een bekend fenomeen: héél hard je best doen in de gym, weinig resultaat. Bewegingswetenschapper drs. Sander Kers, één van de oprichters, ziet het veel gebeuren: ‘De meeste mensen weten zich geen raad in de gym. Daarom haken ze te snel af of boeken ze te weinig resultaat. Terwijl ze met een beetje hulp iedere doelstelling kunnen behalen.’ Deze hulp komt nu dus vanuit je broekzak. In de app vind je 250+ fitnessprogramma’s die afgestemd worden op lijf en trainingsdoel. Daarmee benut je jouw gymtijd serieus effectief.

, <strong>Nu even serieus:</strong> deze app is een personal trainer, maar zonder het prijskaartje

Bloedserieus. Of niet…

‘Of je fitnessdoelen nu bloedserieus zijn of helemaal niet zo serieus, wij hebben het trainingsplan dat precies bij jou past,’ vertelt product owner Jeremy-Percy Batten. Op het begin geef je jouw voorkeuren en lichaamsgegevens aan en daarna krijg je een persoonlijk plan. Je ontdekt nieuwe trainingsmethoden, verbetert je vorm en techniek en monitort elke minuut die je traint en iedere kilo die je tilt. De app is volledig gericht op gymliefhebbers, dus de methoden die je te zien krijgt kun je direct toepassen in jouw sportschool.

De fitnessinovatie is langzaam (in de positieve zin van ’t woord) en zorgvuldig ontwikkeld: hypes zijn achterwege gelaten en de trainingsprogramma’s zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Een programma dat je nu altijd bij de hand hebt en jouw fitnessdoelen altijd in het achterhoofd houdt.

, <strong>Nu even serieus:</strong> deze app is een personal trainer, maar zonder het prijskaartje

Timing on point

Er zijn een aantal momenten per jaar dat mensen denken: ‘F*ck, ik moet écht weer fit worden…’ Dat is, natuurlijk, in januari, in april, want de zomer komt eraan, en in september. Want ja, In september is de zomer voorbij en dan wordt er gebaald van het buikje in juni, juli en augustus. Dus dat de Serious Fitness Lab nu live is, is geen toeval. Nu is er nog tijd om de zomer fit in te gaan. Een strandlijf komt niet zomaar uit de strakblauwe lucht vallen. Als je nu met een ‘personal trainer’ slim traint, ben jij deze zomer nog supertevreden met je eigen behaalde doelen.

Serieuze app-doelen

De app, en vooral de drie Brabantse ondernemers erachter, heeft zelf ook serieuze doelen. De fitnessinnovatie zet in op 50.000 leden in 2025, om daarna duurzaam door te groeien naar marktleider in de sportschoolapps. Maarrrrrr het allerbelangrijkste is dat mensen in de gym het ‘vak’ fitness beter begrijpen. Conceptontwikkelaar Roy Schellekens kwam langs op MANIFY HQ; ‘Wij gaan het bewijs leveren dat de wereld van fitnessapps niet verzadigd is. Zowel qua vorm als functie is onze app de enige die trainen in de gym serieus neemt. We gaan mensen écht helpen om hun fitnessdoelen te halen.’

Serious Fitness Lab is as we speak te downloaden in de App Store. Een jaarabonnement op een broekzak-personal-trainer, zoals aangegeven, kost je €79,99. Wat neerkomt op €6,67 per maand. Dat is serieus een goede prijsstelling.