Met deze tips ontloop je de januari-drukte in the gym

CREDITS: John Fornander | Unsplash

Het is weer januari. Dat betekent dat veel mensen het licht aan het eind van de tunnel hebben gezien. ‘Dit jaar ga ik me écht aan mijn voornemens houden’ is in het begin vaak genoeg te horen. Maar hoe deal je met die overvolle sportscholen zodat jij alsnog rustig en relaxed kan sporten?

Chaos in de sportscholen

In januari gaat man en macht op pad om de sportscholen onveilig te maken. Tot frustratie van de vaste gasten. Waar de sportschool voorheen rustig terrein was om spieren te kweken, word je nu opeens omvergelopen door nieuwelingen. Althans, als je het niet goed aanpakt. Met de juiste tips en strategie kun jij gewoon blijven sporten zoals je altijd hebt gedaan. En laat dat nou net zijn waar je op zoek naar bent.

1. Tijdstip is key

Maandag en dinsdag zijn de meest drukke dagen in de sportschool. Sporters willen het weekend goed afsluiten en de week goed starten. Het is dan ook het beste om richting het eind van de week of in het weekend de sportscholen op te zoeken. Richting het weekeinde zitten de agenda’s boordevol, waardoor de sportschool compleet van jou kan zijn.

fit
Foto: Bigstock

2. Ga overdag

Logisch. Overdag is iedereen hartstikke druk in de weer met werk, kids en andere verplichtingen. Zorg er dus voor dat je je schema en agenda zodanig inricht dat je, wanneer mogelijk, overdag kan sporten. Pluk bijvoorbeeld de vruchten van je lunchpauze of bedenk een andere constructie met je werk. Bovendien scoor je bij sommige sportscholen overdag ook korting buiten de piekuren om.

3. Buiten sporten

Wanneer de regen achter de rug is en de temperaturen niet standje koelcel bereiken, is het perfect om buiten te gaan sporten. Met de juiste kleding en uitrusting is buiten juist the place to be om te sporten. Frisse lucht, ruimte en waar mogelijk zelfs een zonnestraaltje pik je immers alleen buiten.

sportscholen, Met deze tips ontloop je de <strong>januari-drukte</strong> in the gym
Foto: Kate Trysh | Unsplash

4. Thuis is helemaal van jou

Voor heel veel efficiënte oefeningen hoef je niet per se de sportschool in te duiken. Cardio, lichaamsgewicht-oefeningen en HIIT-workouts doe je zelfs makkelijker vanuit huis dan tussen de drukke sportscholen.

5. Kies je materiaal

Er zijn een aantal favorietjes in the gym.  Van die apparaten waar iedereen zijn sessies op wil doen. Deze jongens zijn vaak bezet en worden nauwlettend in de gaten gehouden. Vervelend, maar door van tevoren de noodzakelijke machines te kiezen en in de buurt te blijven, kom je snel aan de beurt. En wat ook altijd werkt: het met de Hollandse mond gewoon beleefd vragen. Of je stapt uit je comfort zone door vandaag iets anders te doen. Niets mis mee.

6. Be prepared

Anticiperen op onvoorziene omstandigheden is altijd belangrijk. Het verloopt namelijk niet altijd zoals gewenst. Daarom is het van groot belang een back-upplan te hebben voor als de overvolle sportscholen ervoor zorgen dat je niet je schema kan volgen.

300 push-ups
Foto: Bigstock
LEES OOK
Wat je tuin zegt over jou
Je tuin is je visitekaartje. Je uithangbord. Als er mensen voor het eerst op bezoek komen, is je tuin het eerste wat ze aanschouwen. Daarom zet het…