Work-out-inspiratie van Hollywoodsterren

CREDITS: Netflix Media Center

‘Vanaf vandaag gaat ik sporten.’ Jup, we horen het vaak, zeggen het vaak én zien nog vaker níet gebeuren.

Daarom is het fijn dat je soms een stok achter de deur hebt. En wij helpen daarbij.

Iconische fitness-scÈnes uit topfilms

Dat doen we je door inspiratie te geven. Tuurlijk, intrinsieke motivatie of de juiste mensen om je heen, neem bijvoorbeeld personal trainers uit Leiden, halen het beste uit jou. Maar soms heb je net dat steuntje in de rug nodig om van (Hollywood)sterren waar je jezelf mee wil identificeren. Of juist niet…

Daarom zetten we een aantal iconische fitness-scènes uit topfilms op rij. Een lichaamstransformatie ondergaan voor een film is één ding, een ware work-out ín een film is weer iets anders. Kijk maar mee:

Taxi Driver 

Iconisch. Een ander woord is er bijna niet voor Taxi Driver. En een even iconische work-out van Robert De Niro als taxichauffeur Travis Bickle staat op #1 in dit lijstje. Onder het mom van ‘every muscle must be tight’ besluit Travis rigoureus te gaan trainen om in shape te komen. Om de work-out af te maken oefent hij ook nog met zijn gun. Dat maakt toch weer effe wat meer wittedoekmateriaal.

Rocky

Goed, we kunnen tientallen work-outs uit het Rocky Balboa-universum laten, maar één is het écht waard. Zijn eerste trainingsdag in de eerste film (1976). De film sleepte drie Oscars in wacht, terwijl-ie in 28 dagen geschoten is. Wat de meeste mensen nog in het geheugen gegrift staat is zijn glas rauwe eieren en zijn morning run naar de trappen van het Philadelphia Museum of Art. Vanaf dat moment is de filmgeschiedenis toch wel veranderd.

Pumping Iron

Nóg eentje uit de jaren ’70, maar dan een docu. In 1977 komt Pumping Iron de bodybuilderswereld in, en dat levert de rest van de wereld heerlijke beelden op. In de documentaire worden (amateur en professionele) bodybuilders gevolgd die met de titels van Mr. Olympia en Mr. Universe aan de haal willen gaan. Onder anderen Arnold Schwarzenegger en Lou Ferrigno zijn prominent aanwezig en de work outs die ze doen, zijn ongekend:

Batman V Superman: Dawn of Justice

Door naar het afgelopen decennium. In 2016 moet Batman, zonder zijn superkrachten, Spiderman verslaan. En daar traint hij voor (ondanks dat hij ongekend veel geld heeft) met oldskoolmaterialen. Een knap staaltje fitness van Ben Affleck:

G.I. Jane

Tijd voor een vrouwelijke hoofdrol. In Ridley Scotts G.I. Jane doet een kaalgeschoren Demi Moore bijna een onmogelijke work-out. Alles om de eerste vrouwelijke Navy Seals te worden, natuurlijk. En hoewel de scène legendarisch is, werd de film een grote flop. Tja, je kunt natuurlijk niet alles hebben.

American Beauty

Alles lijkt op rolletjes te lopen voor het droomkoppel Lester en Carolyn Burnham in de Oscarwinnende film American Beauty. Máár: Lester zit in een dikke midlifecrisis, en dat ziet de buitenwereld niet. Als hij te horen krijgt van een cheerleader dat ze hem aantrekkelijk vindt als hij meer traint, wacht hij geen moment. Hij start met trainen in zijn garage naast zijn nieuwe auto. Legendarisch, net zoals de dialoog: ‘I need to shape up. Fast.’ ‘Are you looking to just lose weight, or do you wanna have increased strength and flexibility as well?’ ‘I want to look good naked.’

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy

Net even iets anders als de bovenstaande work-outs, maar wel even iconisch: de arm curls Will Ferrells Ron Burgundy. Als een mooie dame het kantoortje van de nieuwslezer binnenloopt, puft hij uit: ‘1001… 1002… 1003… Oh, Miss Corningstone. I wasn’t expecting company. Just doing my workout.’ 

Geniaal.