Eindelijk: een biertje voor extreme sportliefhebbers

Je zelf in topconditie houden én ook nog eens bier drinken met je maten, dat is iets wat een beetje tegenstrijdig lijkt. Maar niets is minder waar: dit bier uit Californië is gebrouwen dóór atleten vóór atleten. Sufferfest Beer is een dorstlessend, gezond en glutenvrij biertje dat is ontworpen om te presteren. De bedenker van dit geniale bier is voormalig tennisster en hardloopster Caitlin Landesberg. Ze vindt het belangrijk dat sporters na een harde training ook samen een biertje kunnen drinken, zonder de ongezonde nadelen hiervan.

Sufferfest Beer

Caitlin Landesberg werd door een vriendin ingeschreven voor een hardloopwedstrijd. Ze had niet verwacht dat deze wedstrijd zo haar leven zal veranderen: ze werd zo ziek tijdens de race dat ze naar het ziekenhuis moest. Daar kwamen de doktoren tot de conclusie dat Caitlin geen gluten kon verdragen, wat o.a. betekende: ze mocht na een zware race geen biertjes meer drinken in kroeg. Niet iets essentieels, maar eerlijk is eerlijk: de derde helft hoort er gewoon bij!

Vastberaden begon Caitlin haar eigen bier te brouwen, een bier dat veilig voor haar is en gezonder voor andere sporters. Ze sloot aan bij een workshop brouwen en heeft wat geëxperimenteerd met bieren zonder gluten erin verwekt. Uiteindelijk, om een lang verhaal kort te maken, vond Caitlin de perfecte combinatie ingrediënten die ervoor zorgde dat ze een gezond biertje kon brouwen. En zo werd Sufferfest Beer geboren.

Gezond biertje

Het bier bestaat uit vele natuurlijke vitaminen en micronutriënten, waaronder kaliumrijke gerst, natrium, ijzer en vezels. Deze mix is een gezonde basis van het bier, maar er is een speciaal ingrediënt dat Caitlin ontdekte op een cursus: Brewers Clarex. Dit is een enzym dat ervoor zorgt dat de gluten op een gegeven moment volledig verdwenen zijn uit het bier. Zo is het bier volledig glutenvrij geworden, kon Caitlin haar biertjes in de kroeg blijven drinken én jij ook. Grote kans dat jij na een zware training éxtra goed voelt, omdat het biertje wat je drinkt ook nog eens gezond is.

Caitlin twijfelde erg over de smaak van het bier, vooral als mensen van tevoren hoorde dat het glutenvrij bier is. Daardoor zou de houding tegenover het bier misschien wel veranderen. Maar nadat ze het bier had geschonken op haar eigen bruiloft, en het helemaal op was, besloot ze om aan het échte werk te beginnen.

Ondanks dat het bier in de basis een gezond biertje is, wilde Caitlin geen consessies doen op smaak. Mede daardoor wordt het bier al door heel Californië verkocht. Naast dat Sufferfest Pilsener wordt verkocht, is er ook een IPA beschikbaar én een blond bier.

Total
5
Share