Het geheim achter een langere levensduur? Bier, rode wijn en chocolade!

CREDITS: Toa Heftiba

Stress, alcohol en roken, ongezond eten, te weinig beweging, de zon en uitlaatgassen: er zijn ontelbaar veel dingen die slecht voor je zijn. Niet alleen de voor de hand liggende zaken zijn tegenwoordig slecht. Er komen er steeds meer bij. Zó veel, dat wij als mens gedwongen worden om te denken: “Mwa, het zal allemaal wel meevallen”. Want laten we eerlijk zijn, dood gaan we allemaal. Toch blijkt uit een onderzoek dat hét antwoord op een langere levensduur gevonden is. En laten we je alvast verklappen: bier, rode wijn en chocolade gaan je hierbij helpen.

Bier, rode wijn en chocolade kunnen ervoor zorgen dat levensduur verlengd wordt.

Gezond of niet?

Je kent ze wel: van die oudjes die in één klap alle ‘mythes’ over dingen die slecht voor je zouden zijn onderuit halen. Heb jij op school geleerd dat een glas alcohol je levensduur met 30 minuten kan verkorten, zit opa daar met zijn 92 jaar dagelijks te lurken van zijn rode wijntjes met een vers gedraaide shagsigaret achter zijn oor. Je longen liegen er echter niet om: roken is slecht voor je. Maar is alcohol nou ook écht zo slecht als je op school te horen hebt gekregen? Recent onderzoek zegt ons namelijk wat anders.

De sleutel tot lang leven is simpel: eet gezond, beweeg voldoende en een goede nachtrust. Echter blijkt dit niet het enige te zijn, volgens dit onderzoek. We introduceren het ontstekingsremmende dieet. Het ontstekingsremmende dieet houdt in dat je voornamelijk voedsel eet met een ontstekingsremmende functie. Dit zijn producten als fruit, groenten, noten, olijfolie, koffie, thee, chocolade, bier en rode wijn. Ontstekingsstimulerende producten zijn producten als rood vlees, koolzuurhoudende dranken en geraffineerde suikers. Deze producten moet je vermijden in een ontstekingsremmend dieet.

Effecten ontstekingsremmend dieet

Waarom ontstekingsremmende producten zo goed voor je zijn? Omdat een ontsteking dus kennelijk ten grondslag ligt van enorm veel gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld chronische ziektes en kanker. Zo is uit eerder onderzoek naar darmkanker gebleken dat ontstekingen een grote oorzaak van darmkanker zijn. 125.000 mensen werden in de gaten gehouden en wat bleek? Een ontstekingsremmend dieet verkleint de kans op darmkanker aanzienlijk.

In een ander onderzoek werd de leefstijl van 70.000 mensen gedurende een periode van 16 jaar in de gaten gehouden. Ze vergeleken hierbij de sterfgetallen van mensen die een ontstekingsremmend dieet volgde en de mensen die dit niet deden. Wat blijkt? Mensen die zich een ontstekingsremmend dieet volgden hadden 18% minder kans om te sterven. De onderzochten hadden daarnaast 20% minder kans om te sterven aan cadiovasculaire problemen, en 13% minder kans op kanker.

Het verbazingwekkendste achter deze ontdekking? De werking van het ontstekingsremmende dieet was zélfs van toepassing op rokers. Het zou er dus echt voor zorgen dat de kans op een vroege dood verkleind wordt.

Even bagatelliseren nog, anders is het straks onze schuld: doe gewoon normaal en consumeer met mate, dan komt alles goed.

Dus, wat zeg je ervan? Even een pilsje om te investeren in je gezondheid? De wetenschap staat in ieder geval aan jouw kant!

 

Total
2
Share