Onderzoeker ontdekt per ongeluk geneesmiddel tegen kaalheid

Bruce Willis, Dwayne Johnson, Vin Diesel en Samuel L Jackson, allemaal stuk voor stuk bazen. Oké, ik Vin Diesel ook niet heel spannend, maar hij behoord wel tot een van de twee beste betaalde Hollywood-acteurs van dit moment. Maar niet alleen hun hoeveelheid geld hebben zij gemeen. Ze hebben namelijk allen geen haar op hun hoofd die er aan denkt om wat volgt te overwegen. Ze zijn namelijk kaal met verve!

We staan nog steeds achter onze complimenten over de kale man. En onderzoeken liegen niet. Maar schoonheid is en blijft een subjectief onderwerp waar de meningen altijd over verschillen. Dus mocht jij het niet met ons eens zijn en van je kaalheid af willen? Goed nieuws! Wetenschappers denken de oplossing gevonden te hebben..

Van oor naar haarbal

Wetenschappers begrijpen dat sommige mannen liever niet kaal zijn. Dus doen ze er nog steeds uitgebreid onderzoek naar. Chapeau. (Vlees) petje af! Alleen heeft het onderzoeksteam geleid door professor Karl Koehler op de Indian University School Of Medicine in Indianapolis het per ongeluk ontdekt.

Het onderzoek was in eerste instantie dan ook niet per se naar kaalheid. Koehler was stamcellen aan het gebruiken om kleine versies van echte organen te maken. Ze worden ook wel organoids genoemd. Daar wilde hij kleine versies van het binnenwerk van het oor te maken. Zo probeerden ze een middel tegen doofheid te ontdekken. Hij kwam alleen ook tot de conclusie dat deze experimenten huidcellen genereerde. Dus wat doe je dan als je tot zo’n ontdekking komt. Je gaat proberen haar te groeien..

 

Nooit meer kaal?

Zo wist Koehler een soort klein balletje lint te maken dat rond drijft in het kweekmedium. Vervolgens groeit er een laag over dat balletje waar haar op kan groeien. Stamcellen van muizen worden dus ingezet om hairy skin’ te groeien. Klinkt nou niet bepaald sexy en dat wil je al helemaal niet op je hoofd…

Toch zeggen de wetenschappers dat het momenteel het dichtste bij origineel haar komt dan ooit tevoren. Ze gaan zelfs zo ver om te zeggen dat het misschien wel kaalheid kan genezen.

kaalheid

Total
26
Share