Misfit Ray: de meest stijlvolle Fitness Tracker van dit moment

Ze schieten als paddestoelen uit de grond, de smartwatches en fitnesstrackers. De één nog lelijker dan de ander, maar natuurlijk zijn er ook hele mooie modellen. Het toffe aan de Misfit Ray is dat hij totaal niet op een smartwatch of technische gadget lijkt, maar meer op een sieraad. Een die zowel voor mannen als vrouwen tof is. Ofwel: je komt een stuk stijlvoller en dus minder nerdy over. Daarnaast houdt de Ray het alleen bij de essentie: want wat is nou echt belangrijk om te weten?

Misfit Ray

Toe aan een motivatieboost? Deze activity tracker meet je slaap, hartslag, stappen en andere activiteiten. Dus als je vriendin je niet achter Netflix vandaan trekt, dan doet Ray het wel! 

Design

De Misfit Ray ziet er simpel, strak en goed uit. Dit vind ik zelf echt een pluspunt ten opzichte van andere fitness gadgets, die er vaak toch al snel uit zien als een sport horloge. Doordat er op de Misfit Ray geen scherm zit, heeft het echter meer weg van een armband. Hierdoor kun je aan je andere pols dus ook nog gewoon je favoriete horloge dragen!

App

Via de Misfit app krijg je inzicht in je activiteiten en slaap in de vorm van overzichtelijke grafieken en tabellen. Je kunt aangeven hoeveel stappen je jezelf per dag tot doel wil stellen en je resultaten afzetten tegen dit doel. 

Het meten van je stappen gebeurt automatisch, maar je kunt ook handmatig andere activiteiten tracken zoals fietsen, tennissen en voetballen. Dit moet je dus wel zelf invoeren. Ook kun je in de app je hartslag meten, je gewicht noteren en foto’s vastleggen van je maaltijden. Mocht je dat willen…

Je slaap wordt ook automatisch gemeten en wanneer je acht uur slaap haalt scoor je daarmee 100%. Motiverend dus om eens op tijd naar bed te gaan. Het apparaat meet niet alleen het aantal uren slaap, maar ook hoeveel uren je daarvan vast en hoeveel uren je licht geslapen hebt. Deze gegevens zullen je best verbazen. Ik heb nooit meer dan drie uur per nacht vast geslapen bijvoorbeeld!

Een voordeel van de Ray is ook dat je ‘m niet hoeft op te laden. Er zit een klein batterijtje in dat minimaal zes maanden meegaat!

In de app kun je instellen of je wilt dat de tracker vibreert wanneer je gebeld wordt of een berichtje krijgt. Deze functie heb ik dan ook direct uitgezet, want als ik m’n telefoon niet in de buurt heb, wil ik ook met rust gelaten worden. Ook kun je de armband laten trillen wanneer je langer dan een uur stilzit. Als je beide functies aan hebt, is het wel even checken of je nou moet opstaan of dat je een smsje binnen krijgt. 

Alles wat je doet wordt opgeslagen, zodat je niet alleen elke dag, maar ook aan het einde van de maand nog kunt zien hoe goed je bezig bent geweest. Of juist hoe slecht, dan weet je dat je de maand er op wat beter je best moet doen. 

https://www.youtube.com/watch?v=8nzEFibiWbQ

Total
0
Share