Manify Fitness I – Fit met feestjes

Nieuwe Testament 2.0 – Fit met feestjes

Een beter afgetraind lichaam inclusief de feestjes in het weekend. Dat is als vloeken in de kerk. Het wordt sterk afgeraden, maar dat zegt niet dat het niet mogelijk is. Op zaterdag hangen in de club, op zondagochtend hangen in fitnessapparatuur. Het kan!

De komende zeven weken zal ik wekelijks een column schrijven over deze mogelijke utopie. Simpele tips hoe je een efficiënte trainingsweek in kunt richten, inclusief voeding maar ook de festiviteiten. Je komt er tevens achter dat je waarschijnlijk helemaal verkeerd snackt… Echt goed fout snacken moet je namelijk kunnen. En ‘parkeren’ doe je ook helemaal verkeerd. Ja, parkeren heeft een sterke correlatie met afvallen en gespierder worden. En dit gaat verder dan een paar loopbanden

Kortom, de komende weken zal ik fungeren als jouw spiegel, jouw coach, jouw klaagmuur, maar ik proost ook op jouw verbeterde lijf, die over een tijdje helemaal strandklaar is. Want ook op die poolparty’s wil je de baas zijn van de club!

Nu vraag je jezelf misschien af wie ik ben en waar al die informatie vandaan komt. Misschien wil je wel gewoon vandaag beginnen met de nieuwste bladzijden van de moderne bijbel…

Gym Bible

Omdat ik nieuw ben als schrijver bij Manify stel ik mezelf even kort voor. Misschien is dit niet de juiste volgorde, maar ach… nu heb ik toch jouw attentie. Ik ben Sander Kers en heb Bewegingswetenschappen gestudeerd aan de VU. Al jaren lang ben ik actief als kracht en conditie trainer en ben ik de Head of Knowledge van Diamond Training. Sinds een jaar ben ik boeken gaan schrijven en daar is Gym Bible 2 het laatste bewijs van. Onder de huid is 95% van alle Nederlands ongeveer hetzelfde, ja… zo uniek ben je dus helemaal niet. Daarbij hebben we natuurlijk allemaal onze eigen zonden, die van mij zijn bijvoorbeeld gele M&M’s en friet met mayo. Ook de wens voor een afgetraind(er) lichaam delen we waarschijnlijk. Daarom vroeg ik me af waarom er geen realistisch doe-het-zelf boek bestaat, wanneer het om een afgetraind lichaam inclusief ‘leven’ gaat. Want dat willen we allemaal ook! Jij ook toch? Natuurlijk, des te strenger je bent, des te meer afgetraind je verschijning het hele jaar is. Maar wie kan er nu altijd streng zijn? Sterker nog, wie wil er nu altijd streng zijn voor zichzelf? Dat is precies waarom de tweede versie van Gym Bible 2 is verschenen. De strategie in het boek werkt voor wedstrijdatleten, die echt streng zijn. Maar het werkt juist ook voor degenen die hun zondagochtend met een doosje aspirines, een mooie meid en een Netflix-serie spenderen.

De komende weken licht ik een paar bladzijden uit het boek en hoop ik bij te dragen aan een gezondere en betere versie van jezelf, zonder dat ik je sociale leven voor altijd bederf! Even de teugels wat strakker aantrekken en daarna met een goede strategie al het moois combineren. Een mooi lichaam en een mooi sociaal leven, proost!

Tot volgende week,

Sander

Total
1
Share