Zo krijg je het Hollywood-lichaam waar vrouwen van dromen

Als we beginnen met sporten, en dan met name krachttraining, willen we maar één ding. Dat vrouwen onder de indruk zijn als we ons shirt uitdoen. Natuurlijk is het gezond en goed voor je om te sporten. Maar goed, dat staat zeker op de tweede plek. Maar ben eens eerlijk: ben je al écht helemaal tevreden? Vast niet, want dat is niemand. Daarom wat tips hoe jij alles uit die work-out kan halen voor het mooiste resultaat waar vrouwen zo op kicken.

Hollywood

Wat is het eigenlijk aan het mannelijk lichaam dat vrouwen zo aantrekkelijk vinden? Ik deed een klein onderzoekje en dit waren de uitkomsten:

Bij de vraag wat vrouwen niet mooi vinden, was de reactie nagenoeg altijd:

“Zo opgepompt vind ik niet mooi.”

Ok, duidelijk. Maar wat dan wel?

“Nou ja, gewoon. Dat je het ziet. Een beetje zoals bij die gast van ‘Fifty Shades of Grey’.”

Aha, een Hollywood-figuur dus. Na het afstruinen van het wereldwijde web kwam ik erachter dat bij het typische Hollywood lichaam, de volgende lichaamsdelen goed ontwikkelt zijn:

  1. Vleugels: voor een brede rug.
  2. Schouders: voor de mannelijke look.
  3. Borst: omdat dit toch de spieren zijn die het meest opvallen.
  4. Biceps: vooral wij mannen vinden dit cool, en laten ze dan ook maar al te graag zien. En dat vinden vrouwen dan weer leuk.
  5. De V vanaf de heupen: dit is wat vrouwen het meest aantrekkelijk vinden.

5 oefeningen waarmee je deze lichaamsdelen effectief traint

Rug (vleugels)

De (weighted) pull-up is de perfecte oefening voor de ontwikkeling van je ‘vleugels’. In de regel is het zo dat hoe breder je de stang vastpakt, hoe meer je de zijkanten van je rug traint. Vandaar dat je de stang het best zo wijd mogelijk kunt beetpakken. Als je nog niet zo ervaren bent, doe de oefening dan eerst met eigen lichaamsgewicht. Als je de oefening 4 sets van 10 met eigen lichaamsgewicht kunt uitvoeren, is het tijd om gewicht toe te voegen. Een riem is voor twee tientjes besteld. Let op: zorg bij het doen van de oefening er wel voor dat je met je kin boven de stang uitkomt. Anders telt het niet.

Schouders

De koning van de schouderoefeningen is toch echt de military press, of ook wel de overhead barbell press genoemd. Je traint met de oefening een groot deel van je schouders, die voor de mannelijke look zorgen.

Borst

Voor je borst een oefening die ook wel de squat van het bovenlichaam genoemd wordt: de dips. Let er op dat je bij het doen van de oefeningen je ellebogen langs je lichaam houdt, om je ellebogen te ontlasten. Begin ook met deze oefening eerst met je lichaamsgewicht. Als je de oefening 4 setjes van 15 herhalingen zonder moeite uitvoert, kun je gewicht toevoegen.

 

Biceps

Tja, de biceps. Die kun je op 100 verschillende manieren trainen. De standaard biceps curl is dus prima. Mits de oefening goed uitgevoerd wordt. Zorg bij het doen van de oefening dat je je hele lichaam stilhoudt en alleen je onderarm beweegt. Dus je ellebogen langs je lichaam en stilhouden. En controleer vooral de langzame beweging naar beneden. Laden die guns!

De V-shape

Tja, die oh zo begeerde & gewilde V-shape onderaan je buikspieren. Bij het zien alleen al glijden vrouwen van hun stoel af. Dus, hoe train je die? Ook hier zijn meerdere mogelijkheden, maar een oefening die vooral dat gedeelte van de je buikspieren aanspreekt is de side to side knee-up. Als je deze nog nooit gedaan hebt zal het even wennen zijn. Blijven oefenen, komt vanzelf goed.

Skip legday?

De oplettende burger heeft gezien dat er geen been oefeningen tussen staan. Betekent dit dat je legday vanaf nu kunt overslaat? Natuurlijk niet! Je benen zijn als vertrouwen in een relatie. Als je goed ontwikkelde benen hebt praat niemand erover. Zijn je bovenbenen kleiner dan je bovenarmen, is dit het enige waarover gepraat wordt.

Hoe te trainen en wat nog meer belangrijk is

Je zal begrijpen dat wanneer je iedere week hetzelfde gewicht gebruikt, je niet veel vooruit komt en je spieren dus niet veel zullen groeien. Hoe je ervoor zorgt dat je spieren wel blijven groeien, lees daarom dit artikel.

En dan het laatste: om die echte Hollywood-look te krijgen is het ook belangrijk dat je voeding in orde is. Want, wanneer je spieren bedekt zijn door een laagje vet, heb je er alsnog weinig aan. Wil je weten wat, hoeveel en wanneer je het beste kunt eten? Download dan mijn handleiding op www.ditkeerwel.nl (klik op de blauwe knop op de homepage).

Thanks voor het lezen, vriend!

Total
1
Share