W Amsterdam X Manuel Broekman

W Amsterdam trapte twee weken geleden hun zomerprogramma Baywatch Summer Series af met een fijn feestje in W Lounge. De zesde verdieping van het hotel werd omgetoverd tot een Baywatch-paradijs, compleet met beach babes in knalrode badpakken. Ook aanwezig was acteur, dj en model Manuel Broekman. Hij is dit jaar het gezicht en lifeguard van het zomerprogramma van W Amsterdam. Voor ons een mooie kans om hem eens aan de tand te voelen over zijn kleding- en lifestyle.

Baywatch Summer Series

De komende maanden staat de zesde verdieping van W Amsterdam in het teken van de spraakmakende Hollywood-serie Baywatch. Op het WET Deck zal er de hele zomer van alles te doen zijn. Met toffe poolparty’s en serieuze bootcamp-lessen heeft W Amsterdam de perfecte mix gevonden tussen feesten en gezond bezig zijn.

Iedere tweede zaterdag van de maanden juni, juli en augustus zullen de dakterrassen van W Amsterdam worden omgetoverd tot een Baywatch-paradijs. Van 14.00 tot 18.00 uur kan je dan genieten van verfrissende cocktails en poedelen in het WET Deck. Je lichaam nog snel klaarstomen voor de zomer? Dan ben je bij W Amsterdam ook aan het goede adres. Internationaal fitnessgoeroe en founder van Pop Up Fitness Olivia Cooney, biedt liefhebbers een zesweeks next level bootcamppakket aan in AWAY Spa. De prachtige AWAY Spa ligt in de kelder van het W Amsterdam Bank-gebouw waar vroeger de bankkluizen waren. De zwarte wanden met gouden accenten bieden de ultieme achtergrond voor inspanning tijdens de bootcamplessen, maar vooral ontspanning naderhand. Wanneer het kwik echt stijgt, worden de lessen op de prachtige dakterrassen bij WET Deck gegeven.

Manuel Broekman

Met name onder de vrouwelijke helft van Nederland is Manuel niet onbekend. Maar grote kans dat jij hem ook kent. Hij speelde onder andere in de serie Feuten en staat regelmatig samen met goede vriend Geza achter de draaitafels. Als je nog nooit van hem gehoord hebt, wordt het tijd dat je deze man leert kennen. Zijn uitgesproken kledingstijl ziet er tof uit en doet het heel goed bij de vrouwen. Wij spraken met hem over zijn garderobe en waar dit stijlicoon zijn inspiratie vandaan haalt.

Nou zeggen wij wel dat we je een stijlicoon vinden, maar zie jij jezelf ook zo?
“Dankjewel voor het compliment maar nee, ik zie mijzelf niet echt als een icoon, haha. Ik zeg altijd dat ik een instinctieve koper ben, ik doe eigenlijk maar wat. Meestal loop ik ergens langs, zie ik iets wat ik tof vind en koop ik het. Ik laat me ook niet echt leiden door trends. Eigenlijk is mijn kledingstijl dus maar een bij elkaar geraapt zooitje. En dat lijkt te werken, want ik krijg vaak veel positieve reacties.”

Er zijn dus geen mensen of merken die jij volgt om inspiratie op te doen?
“Nee, eigenlijk niet. Ik hoor wel van veel mensen om mij heen dat zij kijken naar Scandinavische landen. Het schijnt dat de mensen daar vaak wat voorlopen op de rest van Europa. Dus als je in de gaten houdt wat daar gebeurt, weet je wat over een paar maanden hip is in Nederland. Maar ik heb dat eigenlijk nooit zo gedaan. Ook niet toen ik jonger was. Ik was altijd degene die zijn eigen ding deed en niet naar de rest keek. En dat heeft goed uitgepakt.”

Dus je kiest eigenlijk puur op gevoel hoe jouw kledingkast eruit ziet?
“Ja, sowieso. Als ik iets tof vind en het staat, dan trek ik het aan. Het maakt me dus ook niks uit of iets van een merk als Filippa K is of van de markt. Het belangrijkste vind ik dat ik me goed voel in de outfit en dat de look past bij wat ik ga doen. Vandaag bijvoorbeeld, was het thema zomers en speels, dan kies ik bewust voor een outfit als deze (Manuel draagt een casual broek met bijen erop en een Hawaiian shirt – red.). Misschien heeft het te maken met mijn acteerachtergrond, maar als de outfit aansluit op de gelegenheid dan kan ik beter in de rol van dat moment kruipen.”

Hoe bedoel je in een rol kruipen?
“Door middel van mijn kleren kan ik me als een soort kameleon aanpassen aan de gelegenheid. Met een goed pak aan word ik een beetje een businessman, met een outfit als deze een beetje een flierefluiter. Dat vind ik fijn, door in zo’n rol te kruipen voel ik me zelfverzekerder en durf ik meer uit mijn comfort zone te stappen. Minder veilige keuzes te maken.”

Volgens mij maak je sowieso niet snel veilige keuzes, of wel?
“Nee, eigenlijk nooit. Ik heb het gevoel dat als ik altijd voor veilig zou kiezen, ook in mijn werk, het leven een stuk saaier is dan als ik mezelf uitdaag. Ik krijg daarom liever een keer een klap op mijn bek omdat ik de plank volledig mis sla, dan dat ik te horen krijg dat het ‘wel oké’ is. Liever een keer goed uit de bocht vliegen en het dan bij de tweede of derde poging wel nailen.”

https://www.instagram.com/p/-tYx3PF07S/?taken-by=manuelbroekman

Goede instelling! Zijn er bepaalde essentials die iedere man volgens jou in zijn kast moet hebben?
“Ja, zijden blousejes! Ik ben echt fan van zijde, liefst een beetje doorzichtig. Ik heb bijvoorbeeld een hele toffe trui van Versace waar kleine gaatjes in zitten. Dan zie je op het eerste gezicht een bedekte sweater maar toch lichtelijke de contouren van het lichaam. Daar hou ik van. Je moet het wel durven, maar zoals ik net al zei; af en toe moet je uit je comfort zone stappen en het gewoon doen. Dus niet naar je vrienden luisteren, die zijn gewoon jaloers omdat ze het zelf niet durven, haha.”

Merk je dat in je eigen vriendengroep? Spring jij er uit qua kleding?
“Pfoe dat vind ik lastig te zeggen. Vrienden zeggen wel vaak dat ik de enige op de hele aardbol ben die kan dragen wat ik draag zonder dat het aanstelleritis wordt of er raar uitziet, haha.”

Haha, mooi compliment! Nog een laatste tip voor de lezers als het aankomt op kledingkeuzes?
“Ja ik heb het al een paar keer gezegd, maar durf risico te nemen. Je hoeft niet mee te gaan met de massa, al is dat natuurlijk ook prima als jij je daar prettig bij voelt. Het belangrijkste is dat jij 100% achter je outfit staat en je er goed invoelt. Want dan straal je dat ook uit. En de vrouwen vinden het sowieso te gek, haha. Die denken wie is die zelfverzekerde gozer.”

https://www.instagram.com/p/BQvAGqQguVQ/?taken-by=manuelbroekman

https://www.instagram.com/p/BR5nd56gkh7/?taken-by=manuelbroekman

Total
0
Share