TED Talks: onze all-time favorites

CREDITS: Miguel Henriques | Unsplash

TED Talks. Wie gaat er niet goed op? De inspirerende verhalen van reizigers, ondernemers of wetenschappers die écht iets te vertellen hebben, kun je terug blijven kijken.

Omdat we ze ook nog steeds dagelijks gebruiken, we hadden ooit zelfs de rubriek Ted Talk-inspiratie, vinden we het tijd om onze favorites te bundelen. Zo heb jij in iedere tak van sport een Ted Talk waar je op terug kunt vallen. Of het nu gaat om een salespresentatie of om te weten hoe je de wereld ontdekt met weinig geld.

Onze favoriete Ted Talks op rij

Paul Tasner: How I became an entrepreneur at 66

Het is niet meer ongekend dat tieners miljonairs worden en je op middelbare leeftijd met pensioen kan gaan. Natuurlijk is dit vooral niet vanzelfsprekend. De TED Talk van Paul Tasner is een mooie bron van inspiratie voor degenen die denken tijd te moeten verslaan. In zijn talk vertelt hij onder meer dat zijn ervaring en passie hem juist op latere leeftijd ten goede kwam. Een korte talk: ook chill voor tussendoor.

Pamela Meyer: How to spot a liar

Een snelcursus leugenaars spotten? Pamela Meyer schreef het boek ‘Liespotting’. In haar TED Talk vertelt ze dus over deze psychologie. Zo krijg je dagelijks stiekem met veel meer leugens te maken dan je denkt. Ernstig of onschuldig. Meyer belicht de opmerkelijke hints van een leugenaar. Na deze talk kijk jij gegarandeerd anders naar de mensen om je heen. Goed om te weten: het is één van de best bekeken Ted Talks ooit.

Tomislav Perko: How to travel the world with almost no money

Veel mensen dromen ervan om de wereld rond te reizen, maar ze hebben allemaal hetzelfde excuus: geldgebrek. Dat snappen we, want je denkt dat het simpelweg onmogelijk is. Tomislav Perko laat zien hoe het voor iedereen mogelijk is om hetzelfde te doen. Als je écht wil dan.

Hij startte met reizen nadat zijn carrière als effectenmakelaar doodbloedde in de financiële crisis van 2008. De onderstaande Ted Talk – met veel humor – dateert alweer uit 2015, maar is nog steeds een inspiratie overload. Je wordt namelijk in zijn intro al jaloers op Tomislav…

Adam Savage: How simple ideas lead to scientific discoveries

Tegenwoordig weten we zoveel meer dan vroeger. Toen hadden we de middelen nog niet. Dat dachten we. Adam Savage bewijst namelijk het tegendeel in zijn interessante en korte talk. Hij laat zien hoe de wetenschap al lang geleden verschillende ontdekkingen had gedaan. Kort, maar krachtig.

Marc Bamuthi Joseph: What soccer can teach us about freedom

Sport is niet alleen voor vermaak en gezondheid. Het verbindt ook mensen op manieren waar we ons niet altijd bewust van zijn. Marc Bamuthi Joseph vertelt in zijn talk over het belang van voetbal. Voetbal blijkt veel te zeggen over vrijheid. Ook gecombineerd met andere factoren kan het helpen bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Hij vertelt over zijn toepassing hiervan.