Zo rock je een grandad collar overhemd

CREDITS: Peaky Blinders

De laatste jaren zien we ‘m steeds vaker voorbij komen; een overhemd zonder kraag. Dit populaire fashion item heet officieel een ‘grandad collar shirt’ en is hét alternatief voor het klassieke overhemd met kraag. Een grandad collar ziet er net even iets meer casual uit, maar kan nog steeds prima voor formele gelegenheden. Wij leggen uit hoe je ‘m draagt en hebben de tofste exemplaren voor je verzameld. Zo loop jij er gegarandeerd bij als een baasje!

De grandad collar

Hoewel de naam misschien een beetje old-fashioned klinkt, heeft dit overhemd een grote comeback gemaakt de afgelopen jaren. Dit item mag dus niet in jouw kast ontbreken. De grandad collar stamt uit het begin van de 19e eeuw, toen de meeste overhemden nog een losse kraag hadden. Hoewel je eigenlijk niet gezien mocht worden zonder kraag, hadden de meeste overhemden deze niet. Ging je de deur uit, dan maakte je een losse kraag aan je overhemd vast om je outfit compleet te maken. Bij de stijlvolle mannen van Peaky Blinders is dit goed terug te zien. Nu doen we het gewoon lekker zonder kraagje!

Formeel

Hoewel je bij een grandad collar, zonder kraag, geen stropdas kan dragen, kan je ‘m zo combineren dat je er toch zeer chique uitziet. Vervang het overhemd dat je normaal gesproken onder je pak draagt voor eentje zonder kraag en je ziet er nog steeds uit om door een ringetje te halen. Heel belangrijk is wel dat je ‘m helemaal dichtknoopt! Open knoopjes zijn voor deze look vaak te nonchalant. Wil je iets anders dan een pak? Dan kan je een grandad collar ook combineren met een chino en loafers. Dit is natuurlijk wel iets minder formeel dan een kostuum, maar ziet er nog steeds heel gekleed uit.

Foto: Marks & Spencer

Casual

Voor een meer casual look combineer je de grandad collar met een toffe jeans en sneakers. Dit kan met een witte variant, maar een tof printje of kleurtje zal zeker niet misstaan bij je nonchalante outfit. Ook kan je kiezen voor een andere stof, bijvoorbeeld een denim variant of eentje van linnen.

Foto: The Idle Man

Korte mouw

Je kan de grandad collar natuurlijk ook dragen met een korte mouw. Perfect voor als de zon zich laat zien en de temperatuur oploopt. We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat dit item alleen voor de meer informele gelegenheden is weggelegd, maar dat neemt niet weg dat je zeer stijlvol uitziet. Een goede oplossing voor als je eens iets anders wilt dan een simpele tee.

Foto: Daily Mister

Total
0
Share