Het verschil tussen tapered fit jeans en slim fit jeans

CREDITS: Ricardo Gomez Angel

Het blijft een hele opgave: het vinden van de perfecte spijkerbroek. Al helemaal wanneer je voor de gigantische broekenwand in een jeanswinkel staat. De merken en modellen vliegen je om de oren en dan ligt ook nog eens zo wankel op elkaar gestapeld.

Het verschil tussen de slim fit en tapered fit jeans

Eenmaal een maat eruit getrokken, begint het passen; oftewel de hel. Dan is de wassing weer niet goed, dan is de taille weer net iets té hoog of juist té laag. Er zit niet genoeg stretch in, of hij lubbert maar een beetje om je benen heen. Damn…

Om jouw keuze voor een goede jeans ietsje makkelijker te maken hebben wij het verschil tussen de slim fit en tapered jeans even haarfijn voor je uitgelegd. De twee spijkerbroeken die elke man in zijn kast moet hebben hangen, althans vinden wij. Het zijn twee jeans die behoorlijk veel op elkaar lijken, maar wel degelijk verschillen van elkaar. En dat verschil moet je weten!

tapered jeans, Het verschil tussen <strong>tapered fit jeans en slim fit jeans</strong>
Foto: Carhartt

Slim fit

Het slim fit model is zeer geliefd bij de meeste mannen onder ons. De slim fit jeans is de net iets ruimere variant van de skinny jeans. Deze broek zit niet zo knellend om het lichaam heen als dat de skinny jeans kan zitten. De broek valt net ietsje losser aan de bovenbenen en enkels, maar behoudt wel zijn slanke pasvorm. Met de slim fit jeans kun je nog lekker je beentje bewegen, zeker door de stretch die in de meeste jeans zit verwerkt.

Deze jeans zijn ideaal voor de kleinere mannen onder ons, je lijkt optisch nét even ietsje langer. Maar daarnaast valt deze jeans mooi om iedereen been van de mannen onder ons.

Hoe draag je ‘m?

Eigenlijk hoort de slim fit jeans thuis in elke garderobe. Hij past in principe bij vrijwel alles. Casual met t-shirt, of iets gekleder met een blazer. Mooi met een toffe sneaker of juist stoer met goede boots eronder. Je mag de pijpen een beetje oprollen, vooral wanneer het lekker weer is.

tapered jeans, Het verschil tussen <strong>tapered fit jeans en slim fit jeans</strong>

Tapered fit

Dan de tapered fit jeans, een van de nieuwere pasvormen als het om jeans gaat. Deze spijkerbroek is perfect voor alle mannen onder ons die een té strakke jeans maar niks vinden. Liever geen stof strak om de kont, het zaakje en de bovenbenen heen. Begrijpelijk. En daarom is de tappered fit je nieuwe beste vriend.

Deze jeans heeft een pasvorm dat vanaf de heupen strak naar beneden afloopt. Het lijkt op een regular jeans vanaf de bovenkant, maar bij de enkels valt deze net als een slim fit model. Effect? De jeans zijn onwijs comfortabel om te dragen én creëren toch een slanke look. Ideaal voor de mannen die verslaafd zijn aan de squats, leg extensions en lunges. Of gewoon net iets steviger gebouwd zijn op de benen.

Hoe draag je ‘m?

Heel simpel: de tapered jeans kun je met alles combineren. Het bevat de beide pluspunten van een skinny- en regular fit, waardoor deze ook nog eens ideaal zit.

tapered jeans, Het verschil tussen <strong>tapered fit jeans en slim fit jeans</strong>

Tip van de dag:

Het kopen van een goed passende jeans kan een hele opgave zijn. Maar dat moment dat je je pashokje uitloopt met dé perfecte jeans is onbeschrijfelijk. De stof is mooi, hij zit lekker, hij zit goed en jij voelt je helemaal de man. Dus wij zeggen je: koop er twee. Nee niet twee dezelfde, maar twee verschillende. De meeste merken verkopen jeans in meerdere wassingen. En nu deze perfect jeans jouw als gegoten zit is het ideaal om er meteen twee van te kopen, toch? Zo heb je altijd jouw favoriete jeans en creëer je elke dag een nieuwe look. Win-win!

tapered jeans, Het verschil tussen <strong>tapered fit jeans en slim fit jeans</strong>
Foto: Tyler Nix