New Balance viert 35e verjaardag 1500-serie in stijl

CREDITS: New Balance

Lang, lang geleden, of ja, 35 jaar om precies te zijn, zette New Balance de kroon op het hardloopsilhouet in de schoenenwereld.

In 1989 kwam NB, na drie jaar puzzelen, met de 1500 op de proppen. Met veel bombarie, met statements als ‘de dichtstbijzijnde benadering van de perfecte hardloopschoen,’ kwam de schoen op de markt. Nu is-ie terug, en wel onder de noemer1500 Series 35th Anniversary Made in the UK Edition. Een hele mond vol.

New Balance 1500 Series 35th Anniversary Made in the UK Edition

Met deze versie viert New Balance haar erfenis in vakmanschap en precisieontwerp. Dat laten de hardloopschoen-ontwerpers zien met subtiele updates aan het iconische silhouet.

New Balance 1500, <strong>New Balance</strong> viert 35e verjaardag 1500-serie in stijl
Foto: New Balance

Baanbrekend

Om baanbekendheid te creëren met het 1500-model, schakelde New Balance het Massachusetts Institute of Technology (MIT) in. Samen kwamen ze tot een technologisch wonder voor de voeten. Een gloednieuw dempingssysteem in de voorvoet van de tussenzool, gecombineerd met een ENCAP-zool in een unieke hielcapsule, zorgde voor een superieure prestatie. Daarnaast was de 1500 ook de eerste die de grens van $150 doorbrak. Baanbrekend, dus.

Subtiele updates

Goed, nu zijn we in 2024. En New Balance vindt het tijd voor wat updates. Met de updates geeft het merk aan dat het ‘veel meer is dan een terugkeer’. Het silhouet is geïnspireerd op de eerste stijl van de 1500, maar de look krijgt een upgrade door materialen van gespecialiseerde Europese leveranciers. Bijvoorbeeld het premium grijs nubuck gecombineerd met tonale mesh en synthetische details. Daarnaast zijn de binnenzool en de voering voorzien van een graphic uit de 1500-serie, die teruggrijpt op het originele model, evenals het typografische detail ’35 Years of Excellence’.

De New Balance 1500 Series 35th Anniversary Made in the UK Edition vind je nu bij een aantal retailers wereldwijd.

Source: