Tijdloze New Balance 574 is nu een skatesneaker

CREDITS: New Balance

De 574’s van New Balance zijn de laatste jaren uitgegroeid tot de ‘ideale schoonzoon’-schoen. Tijdloos, robuust, comfortabel en minimalistisch.

Het zijn eigenlijk alle ingrediënten die je nodig hebt voor een ongekend populaire schoen. Maar de NB Numeric 574 Vulc? Die voegt er ook nog het vleugje streetwear-spice aan toe die we misten bij de ‘normale’ 574.

Van ideale schoonzoon-schoen tot sneakers voor het skatepark

Sterker nog, wat ons betreft is de NB Numeric 574 Vulc dé skateschoen van dit jaar. Tot nu toe dan hè. Want hoewel de nieuwe sneaker dezelfde cijfers draagt als zijn ‘ideale-schoonzoon’-broertje, oogt de 574 Vulc een stuk gedurfder dan zijn voorganger. Daar mogen we vooral de forse buitenzool, gemaakt van vulkanisch rubber, van de NB Numeric 574 voor bedanken.

NB Numeric 574 Vulc, Tijdloze <strong>New Balance 574</strong> is nu een skatesneaker
Foto: New Balance

NB Numeric 574 Vulc krijgt skategeschikte aanpassingen

Naast de nieuwe buitenzool krijgt de nieuwe sneaker ook een lager profiel en extra panelen van leer op de bovenkant. Ook hebben ze de branding opnieuw op de tekentafel gelegd, met het NB-Numeric logo op de tong als gevolg. Ook krijgt de nieuwe 574-sneaker een gewelfde hak die buigt bij impact, zodat je ollie’s nog makkelijker worden. Of je probeert ze eens uit op de quarterpipes als je helemaal gewend bent aan de NB Numeric 574 Vulc.

NB Numeric 574 Vulc, Tijdloze <strong>New Balance 574</strong> is nu een skatesneaker
Foto: New Balance

Alle details van de NB Numeric 574 Vulc

Zoals we van New Balance gewend zijn is de kwaliteit van de nieuwe sneaker weer ongekend. Het bovenwerk bestaat net als de klassieke 574 uit suède, synthetisch materiaal en mesh, maar om te voorkomen dat deze stoffen snel slijten is de Numeric 547 verstevigd op de plekken waar slijtage het meest voorkomt. Daar hoef je tijdens het skaten dus in ieder geval geen rekening mee te houden. Heerlijk.

De nieuwe sneaker is ondertussen al verkrijgbaar via de officiële site van New Balance. Kostenplaatje? €95.