Scary Kittles brengt basketbalveld aan je voeten met ‘The Kaman’

CREDITS: Scary Kittles

Chris Kaman is één van de raarste vogels in de geschiedenis van NBA.

In slaap vallen tijdens een wedstrijd, poseren met een dode kat, een nieuwsverhaal over Blake Griffin die Justin Bieber slaat uit de duim zuigen en ga zo maar even door. Het zijn een paar streken uit het fratsenarchief van de NBA-speler. Dan snap je wel wat we bedoelen.

Van het basketbalveld naar de weide

Ondertussen leidt de voormalige Los Angeles Clipper een bescheiden leven als boer in Michigan. Als eerbetoon aan de onconventionele geest van Kaman, heeft Scary Kittles een paar hele unieke klompen op de markt gebracht. Door een oranje leren bovenwerk met ingeperste zwarte lijnen over een kurken voetbed, zijn het namelijk klompen met het uiterlijk van een basketbal. En geloof het of niet: ze zien er gruwelijk uit.

‘The Kaman’ is een basketbalveld aan je voeten

Naast de oranje buitenkant, krijgt ‘The Kaman’ een groene suède binnenzool waardoor je verbeelding weer richting een basketbalveld schiet. Jack Herzog, mede-oprichter van Scary Kittles, was blijkbaar al jaren bezig met het ontwerp van de schoen en heeft hij een product ontwikkeld waar hij zijn merk omheen kan bouwen. ‘Het kan mensen verbinden en ervoor zorgen dat ze je in twee seconden begrijpen,’ vertelt Herzog. ‘Dat is zo moeilijk om te doen als ontwerper. Het is echt moeilijk om één ding te maken dat iemand ziet, waardoor ze denken: oh ja, ik snap het. Het zijn rare basketbaljongens.’

Details van ‘The Kaman’

In februari deelde het merk de eerste foto’s van de klompen, waarna ze meteen viraal gingen op sociale media. Logisch. Afgelopen week kwam de eerste batch van ‘The Kaman’ online, waarna de basketbalklompen binnen no-time uitverkocht waren. Ook logisch. Gelukkig voor ons is er binnenkort een tweede run beschikbaar voor pre-orders. Voor deze pareltjes tik je $150 per paar neer. Een no-brainer als je het ons vraagt.

Source: