Bamigo: Jouw ondershirt van Bamboe!

Wij hebben je al eens uitgelegd waarom je een ondershirt draagt. Het beschermt je tegen zweetvlekken en -geur, het corrigeert hier en daar wanneer nodig én het houdt je koel of warm, afhankelijk van het seizoen. Of je een ondershirt draagt is dus geen vraag. Welk ondershirt natuurlijk wel!

Bamigo

Het soort materiaal, dat maakt de ondershirts van Bamigo anders dan anderen. Toen ik de naam voor het eerst hoorde dacht ik eerst even aan een afhaalchinees (Bami Go, slecht, ik weet het), maar de naam is een samentrekking van bamboe en amigo. Ofwel: bamboe is je vriend!

En dat klopt! In tegenstelling tot katoen heeft bamboe holle vezels. Dat betekent dat dit shirt veel meer (tot 60% meer) vocht op kan nemen dan een regulier katoenen shirt. Hierdoor koel je sneller af en het voorkomt zweetvlekken. Hierdoor blijft je shirtje ook langer stralend wit. Door de holle vezel isoleert het shirt ook beter in de winter. Naast een hogere vochtopname zal hij je dus ook lekker warm houden, wanneer nodig. Door de manier van weven is een Bamigo ondershirt ook heerlijk zacht en strijkvrij. Lekker hoor!

De shirts zijn verkrijgbaar in wit, zwart en khaki (onzichtbaar onder een wit overhemd). Ook kun je kiezen uit een ronde, v- of een extra diepe v-hals. Eventueel ook verkrijgbaar met lange mouwen voor de koude winter (mocht deze nog gaan komen).

Wat ik erg fijn vond is dat de shirts wat langer zijn dan normaal. Mocht je shirt iets omhoog kruipen gedurende dag, dan blijft het shirt alsnog in je broek zitten. Prijs? €39,99 voor 2 shirts met korte mouwen.

Bamigo

 

 

 

Total
0
Share