De ‘three day stubble’ look: zo rock je hem

CREDITS: Layton Diament
Fashion

De baard lijkt steeds meer te verdwijnen uit het straatbeeld. Het doet pijn in ons hart om hem gedag te zeggen, vooral met de eindeloze gezichtsbeharing mogelijkheden die er zijn. Met als resultaat een grote leegte. In het hart, maar vooral ook op het gezicht. Want betekent het scheren van de baard dan dat we allemaal met babywangetjes rond moeten lopen? Nee, er is een alternatief. We presenteren je de ‘three day stubble’ look.

De truc achter de ‘three day stubble’ look

De ‘three day stubble’

Je kent hem wel van andere mannen: de baard die eigenlijk geen baard is. Hij is te kort om hem een baard te noemen, maar té in model om hem onverzorgd te noemen. We hebben het dan over de ‘three day stubble’. Grote kans dat jij dacht dat die mannen gewoon geluk hadden op het gebied van gezichtsbeharing. Een natuurlijke stoppelbaard heeft namelijk al snel de neiging om rommelig te lijken. En we weten dat jij niet die ‘ik was te lui om mezelf te scheren’ vibes wil afgeven.

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan een stoppelbaardje. Zo verbergt een miniatuurbaartje je imperfecties, voorkom je een babyface en zou het je aantrekkelijker maken voor vrouwen doordat je mannelijker overkomt. Dus hoe zorg je er nu voor dat je die three day stubble onder de knie krijgt? Nou, het zal je misschien verbazen, maar er is een techniek voor. Zo hou jij je stoppelbaardje in model, zodat je er tóch fresh uit ziet.

Zo ontwikkel jij het perfecte stoppelbaardje

  • Stap 1: Zorg ervoor dat je het juiste gereedschap hebt. Een scheerapparaatje met een mini trimhoofd is hiervoor het handigste. Je hebt hiervoor verschillende stoppelbaartrimmers.
  • Stap 2: Scheer jezelf helemaal kaal. Gewoon écht helemaal glad. Dit kan misschien als een shock komen, maar voor je begint aan je avontuur als stoppelman moet je even goed voor je huid zorgen. Dus scheer jezelf goed kaal met een scherp mesje en reinig je gezicht met heet water. Een clean slate zorgt ervoor dat je haar regelmatiger terug groeit, je voorkomt dan oneffenheden en kale plekjes.Wil je écht goed beginnen? Breng dan een bezoekje aan een herenkapper of barbier. Zij zullen dit scheren écht goed aanpakken met professionele mesjes, een hete handdoek etc. En grote kans dat je jezelf daarna als herboren voelt.
  • Stap 3: Laat je baardje groeien. Bij iedere man groeit het haar in een ander tempo, afhankelijk van de hoeveelheid testosteron die je aanmaakt. Zit jij op testosteronlevel Justin Bieber á la 2014? Geef het dan even wat langer de tijd. Het kan op het begin lijken alsof er kale plekken zitten, maar grote kans dat die haren gewoon wat langer de tijd nodig hebben om te groeien. Geduld is ook hier een schone zaak. Ongeveer een weekje niet scheren dus.
  • Stap 4: Trimsessie nummer één gaat iets anders dan de opeenvolgende keren. Deze keer laat je namelijk de haren op je bovenlip en kin nét iets langer dan de rest van je haren. Over het algemeen moet je een lengte van 1 tot 5 mm aanhouden. Bij 1 mm heb je écht korte stoppeltjes, bij 5 mm moet je denken aan een korte baard. Dit is afhankelijk van de lengte van de stoppels die je zelf het mooiste vindt.
  • Stap 5: Breng na het trimmen van de hele baard een scheerlijn onder je kaaklijn aan. Hierbij is het belangrijk om op de vorm van je gezicht te letten. Begin het liefst nét onder je kaaklijn zodat je vanuit hier een mooie fade kan maken. Met een normaal scheerapparaat of scheermesje werk je vervolgens de haren in je nek bij. Belangrijk is om géén scherpe lijnen te creëren, maar juist te zorgen dat het mooi uitvaagt.Ook boven de baard, bij de wangen, kun je zorgen dat de baard niet te hoog begint en de extra haren wegscheren. Een diagonale lijn van je bakkebaarden tot aan je snor is hierbij de richtlijn. Let goed op de symmetrie, en werk goed de haren weg die niet bij de baard horen. Et voilà: jouw casual, nonchalante maar toch stijlvolle three day stubble. 
Foto: Tanner Ross
Total
14
Share