Het testrondje van ’s werelds grootste zeiljacht ‘A’

Stond jij maandag toevallig aan de kade van Kiel in Duitsland en zag je een enorm groot jacht voorbij komen in de verte? Grote kans dat dat de ‘White Pearl’ was die even uitgelaten werd voor een testrondje! Nee, niet gezien? Dan heb je gelogen bij de eerste vraag, want dit ding valt niet te missen met zijn masten van 90 meter hoog!

Foto: Carsten Rehder

Sailing Yacht A

Andrej Melnitsjenko is de naam van de Russische miljardair die dit zeiljacht in het geheim heeft laten maken. De werknaam van dit jacht is ‘White Pearl’, maar zelf noemt hij het liever Sailing Yacht ‘A’. Dan zou hij voor altijd bovenaan komen te staan in de bootcatalogussen. Wat in principe vrij typisch is, want Melnitsjenko heeft al een schip genaamd ‘A’. We zagen ‘m vorig jaar nog in Barcelona liggen en heeft wat weg van een duikboot:

Zeiljacht

Terug naar zijn nieuwe speeltje. Het jacht is maar liefst 140 meter lang, 25 meter breed en heeft plaats voor 20 gasten en 54 bemanningsleden. Hiermee staat ‘Sailing Yacht A’ meteen in de top 10 grootste jachten ter wereld.
Hij is ontworpen door Philippe Starck, die al eerder een motorjacht voor meneer Andrej heeft uitgetekend. ‘A’ beschikt over acht dekken, drie zwembaden en allerlei snufjes waar je U tegen zegt. Dat zal wel een aardig zakcentje hebben gekost. Melnitsjenko wil hier echter niets over zeggen, maar er wordt gesproken over zo’n 400 miljoen euro.

Over het uiterlijk van het jacht zijn de meningen verdeelt, maar wij vinden hem in ieder geval enorm gaaf. Maar over één ding zijn we het denk ik allemaal wel over eens, hij is HUGE!

Foto: dailymail.co.uk

 

Die Segeljacht “White Pearl” ist nach ihrer ersten Probefahrt wieder in ihrer Werft im Kieler Hafen eingelaufen. Sie gilt als größtes Segelschiff der Welt.

Posted by NDR 1 Welle Nord on Monday, September 21, 2015