Neue Klasse van BMW tijdens Milan Design Week in volle glorie getoond

CREDITS: BMW

Sinds vorig jaar is BMW ons flink aan het teasen met de Vision Neue Klasse (X). Fotootje hier, fotootje daar. Eerst laag, toen hoog. Meer dan dat zat er helaas nog niet in.

Gelukkig heeft BMW ons tijdens de Milan Design Week wél gegeven waar we op hoopten. En daardoor we zijn nóg enthousiaster geworden over het nieuwe pronkstuk op wielen van het automerk.

Neue Klasse krijgt een X achter de naam

Daar waar we vorig jaar dachten dat de Neue Klasse alleen in de vorm van een sedan werd uitgebracht, heeft BMW ondertussen ook een SUV-variant getoond waar ze een X achter de naam plakken. Ze hebben dus absoluut geluisterd naar de fans. De elektrische basis van beide wagens wordt verder bekrachtigd met batterijen van de zesde generatie, iDrive X en het panoramische vision ultrabrede head-up display.

Neue Klasse, <strong>Neue Klasse van BMW</strong> tijdens Milan Design Week in volle glorie getoond
Foto: BMW

Een gamechanger voor BMW

De nieuwe voertuigen zijn volgens BMW Group Head of Design, Adrian van Hooydonk, een gamechanger voor het hele bedrijf. Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen dat je de nieuwe Neue Klasse kunt zien, horen, voelen, proeven en ruiken. Hoe ze dat precies voor ogen hebben blijft voor ons nog even een raadsel. Wel weten we dat het interieur van de sedan in een gele kleur wordt geleverd, terwijl de X versie wordt voorzien van een oranje kleur. Ook hanteren de visionaire voertuigen het ‘minder is meer’-concept, waardoor het exterieur héél clean oogt en het interieur een hypermoderne uitstraling heeft.

Details van de Neue Klasse (X)

Hoewel de conceptauto’s nu voor het eerst aan het publiek zijn getoond, duurt het nog even voordat we de auto’s op straat mogen bewonderen. Volgens BMW rijden de eerste versies van de Neue Klasse in 2025 uit de fabriek. Tot die tijd zitten we nog steeds in het stadium van plaatjes kijken. En dat doen we in het geval van de Neue Klasse ook graag hoor.

Source:
BMW