Waarom je Singapore eens in je leven moet bezoeken

Singapore wordt gezien als één van de meest futuristische stad van de wereld. Als je door deze stad loopt voelt het dan ook alsof je in een sci-fi film beland bent. De architectuur loopt vloeiend in elkaar over en de stad oogt rustig en bijna klinisch schoon. Singapore is ongeveer dertien uur vliegen en is een absolute must-see als je van reizen houdt.

Aankomst Changi Airport

Wanneer je Singapore bezoekt begint je reis bij Changi Airport. Deze luchthaven is al meermaals uitgeroepen tot beste luchthaven ter wereld. Dit is niet zonder reden. Op de luchthaven is zoveel te beleven, dat je hier makkelijk een dag kan vertoeven. Zo biedt de luchthaven meerdere grote binnentuinen, bioscopen, zwembaden, shoppingmalls, indoor speeltuinen en uiteraard is er overal gratis internet. Wanneer je een tussenstop langer dan vijf uur hebt kun je een uitgebreide sightseeing tour boeken op kosten van Changi Airport. Hoe mooi de luchthaven ook mag zijn, er is uiteraard nog veel meer te beleven in Singapore zelf. Dus blijf niet te lang hangen en pak de hypermoderne metro, want met twintig minuten sta je in het centrum van de stad.

Highlights Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azie. Het is qua grote ongeveer een derde van Luxemburg. Echter wonen hier wel meer dan vier miljoen mensen. Dit maakt Singapore het op twee na dichtstbevolkte land ter wereld. Singapore heeft afgelopen decennia een enorme economische groei doorgemaakt, wat erg duidelijk is terug te zien in de architectuur. De stad is volledig volgebouwd met de meest moderne bouwwerken, die al een kunst op zich zijn!

Marina Bay

De economische groei is het best terug te zien in de centraal gelegen baai, Marina bay. De baai is gelegen aan het Central Business District wat gevuld is met de meest spectaculaire en imposante wolkenkrabbers. Ook is hier het bekende Marina Bay Sands hotel te vinden. Het hotel telt drie gebouwen waarbij op de top een bootvormig skypark is aangelegd met de langste infinity pool ter wereld (150 meter!). Naast het hotel bevindt zich het ArtSciene museum, een gebouw in de vorm van een lotus bloem. In de baai is nog veel meer te bewonderen. Zo vind je er een voetbalveld op het water, hypermoderne bruggen en heerlijke restaurants. Marina Bay is geopend in 2010 en had destijds een kostenplaatje van vijf miljard euro!

Cloud Forrest

Cloud Forrest is een enorm natuurpark gelegen naast Marina Bay. Het park is een waar natuurparadijs en heeft zowel een binnen- en buiten gedeelte. Het binnengedeelte heeft een enorm overdekt regenwoud waar je verschillende wandelroutes kunt lopen, tropische planten kunt bewonderen en een enorme berg met waterval kunt beklimmen. In het buitengedeelte bevinden zich de grote paars gekleurde kunstbomen. Hier is elke avond een gratis lichtshow en je kunt zelfs in de grotere bomen dineren in de ingebouwde restaurants.

Litlle India

Als je door Little India loopt zul je gelijk merken dat het totaal anders is dan de rest van Singapore. Little India doet je denken aan hoe je Azië gewend bent. Je komt hier veel marktkraampjes, winkeltjes en kroegjes tegen. Er is hier veel te beleven, zo zul je verdwalen in de gezellige kleine straatjes en kun je vele mooie moskeeën bezoeken. De wijk is erg kleurrijk en een stuk goedkoper vergeleken met de rest van Singapore. In Little India hangt een relaxte sfeer en de wijk is erg populair onder de backpackers. Het is ook een van de weinige plekken in Singapore waar je hostels zult vinden.

 

Total
43
Share