Home is where my Thule is

Een aantal weken terug ben ik naar Indonesië gegaan om Bali en de Gili Eilanden een bezoekje te brengen. Ik had nog nooit gebackpackt, maar het was me wel duidelijk dat ik niet hoefde komen aan te zetten met een rolkoffertje. Tijdens mijn reis werd al snel duidelijk dat ik niet vaak hele grote afstanden hoefde af te leggen met een tas op mijn rug, maar toch was ik enorm blij dat ik een echte goede backpack heb meegenomen!

75 Liter

Zoals ik al zei had ik voor deze reis nog nooit gebackpackt. Dus liters zeiden me ook niet veel. Met de beredenering dat ‘meer liters bier’ ook altijd goed is, heb ik voor de grootste tas gekozen: 75L. Tijdens het pakken zat deze eigenlijk zo vol, dus ik besloot de helft thuis te laten. Thank God!

Op beide eilanden heb ik praktisch constant dezelfde kleding aan gehad, namelijk: zwembroek + hemd. Dus ik ben blij dat de backpack niet volledig vol zat. Zo had ik ook nog wat ruimte om daar dingen te kopen en mee naar huis te nemen.

Thule Guidepost

Voordat ik ging ben ik me een beetje gaan oriënteren op backpacks en kwam er achter dat er nog best veel verschil in zat ook. Tijdens de reis kwam ik er dan ook achter dat ik een hele goede keuze had gemaakt. Voornamelijk qua vakjes en ritsjes is de tas super logisch ingedeeld. Je hoeft niet alles uit één vak te graaien, ofwel als je wat nodig hebt álles er steeds uithalen. Maar het is ook niet zo dat er zo veel mogelijkheden zijn, dat je vergeet waar alles zit. Gewoon helemaal top eigelijk!

Mini rugzakje

Irritant aan backpacken is dat je niet weet wat je moet meenemen als handbagage. Op je rug zit al een tas. Een hangtas is niet handig. Een handtas ook niet. Veel mensen kiezen er voor om nóg een rugzak voorop te doen of geen handbagage mee te nemen. Het handige van de Thule Guidepost is dat de ‘kop’ er af geklikt kan worden en worden omgetoverd in een mini rugzakje. Dit is eerlijk heel slim bedacht, alleen het nadeel er aan is dat je de spullen er allemaal uit moet halen. Dan transformeer je de kop tot een rugzakje. En daarna kunnen de spullen er weer in. Van mij had dit nóg handiger gemogen! Maar goed, alles beter dan kloten met een extra tas.

Comfort

Ondanks dat mijn tas een stuk zwaarder was dan die van mijn vriendin, was het een stuk comfortabeler om te dragen. Je ziet ook wel aan de tas dat de makers er goed hun best op hebben gedaan om er zo veel mogelijk technieken in te verstoppen om het comfort te verhogen. Ik verwacht dus ook dat voor langere loopsessies deze Thule ook prima geschikt is!

Verder ziet de backpack er best tof uit. Ik moest even wennen aan het feit dat backpacks nooit een schoonheidsprijs verdienen, maar ik vond deze toch wel echt een van de tofste tassen die ik gezien had tijdens mijn reis. Ik zeg ‘een aanradertje’, anders had ik er natuurlijk ook niet over geschreven ;-).ESSENTIALSMEER ESSENTIALS