De meest stijlvolle televisie karakters van 2015

Het jaar 2015 loopt ten einde en de kerst komt er weer aan. Dit betekent met een glaasje whisky in de ene en een sigaartje in de andere hand, lekker uitrusten van het voorbij gevlogen jaar. Tijdens het ontspannen is het tof om een serie te kijken en even op je gemak uit te puffen. Mocht je nog wat inspiratie zoeken hebben we hier een mooi lijstje voor je klaar staan. De meest stijlvolle televisie karakters die wij dit jaar tegen kwamen op televisie.

De meest stijlvolle televisie karakters van 2015

1. Harvey Specter | Suits

Harvey Specter, de top advocaat van het fictieve Pearson Specter Litt, mocht in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. Deze altijd goed geklede casanova komt sinds het eerste seizoen van Suits al in de prachtigste maatpakken op de beeldbuis binnen en dat weet hij goed vol te houden. Prima voorbeeldje van: “Every man want’s to be him and every woman want’s to be with him.”

2. Kublai Khan | Marco Polo

Kublai Khan, militair leider van de mongolen in de serie Marco Polo, is misschien niet de suit up kinda guy, maar hij heeft sowieso stijl! De afstammeling, in de serie, van de wereldberoemde Dzjengis Khan is de gehele serie gehuld in de mooiste goudgele gewaden, meest prachtige bontjassen en de dikste leger uitrusting. Mocht je van series met een historische inslag houden, dan is het ook zeker aan te raden deze mee te pakken en te verdwalen in de verhalen van het Mongoolse Rijk.

3. Ragnar Lothbrok | Vikings

Het hoofdkarakter van de serie Vikings, Ragnar Lothbrok, is evenals Kublai Khan in his way ongelofelijk stijlvol. De simpliciteit en authenticiteit van de kledij is in deze serie zeer vet vorm gegeven. De dikke bontjassen en maliënkolders zijn functioneel en daar zit een groot deel van de charme in. Ook de serie zelf is erg tof en je wordt van begin tot eind meegevoerd in de legendes van de Noormannen en hun goden.

4. Donald Francis ‘Don’ Draper | Mad Men

De well dressed Don Draper uit de succesvolle serie Mad Men is het stereotype van een selfmade salesman uit de jaren 60. Een combinatie van arrogantie en jongensachtige charme maken dit karakter, gespeeld door Jon Hamm, geliefd bij zowel man als vrouw. Het karakter van Don werd gebaseerd op Draper Daniels, een creative director bij Leo Burnett Advertising Agency in 1950, die verantwoordelijk was voor de campagne van de Marlboro Man.

5. Elijah Mikaelson | Vampire Diaries

Foto: quotivee.com

De teenserie Vampire Diaries startte dit jaar met zijn zevende seizoen en heeft ondanks het fantasy genre een aantal goed geklede karakters rondlopen. Een voorbeeld hiervan is de vampier Elijah Mikaelson, gespeeld door Daniel Gillies. Het personage Elijah is een original vampire, charmant en door de gehele serie heen suited up!

6. John Snow | Game of Thrones

Kit Harington, is een acteur die misschien wel het meeste faam vergaart heeft sinds de start van de show Game of Thrones. Kit speelt een van de hoofdkarakters: Jon Snow. De bastaard zoon van Edward Stark heeft een sympathieke kop en een goed gevoel voor middeleeuwse stijl. De commander of the night’s watch speelt een belangrijke rol in het verhaal van George R.R. Martin en de filmmaker had er geen betere acteur voor kunnen casten.

7. Dean Sanderson | The Grinder

Foto: gq.com

Dean Sanderson, een cocky televisie acteur gespeeld door Rob Lowe, verlaat Hollywood nadat zijn long-running tv serie ‘The Grinder’ op zijn eind loopt. Zijn ervaring als acterend advocaat geeft hem echter de confidence dat hij het in real life ook wel aan kan. Hij verhuisd terug naar zijn geboorteplaats en joint de familie law firm, Sanderson & Yao, dit tot ontzetting van zijn jongere broer, die wel een gediplomeerd advocaat is.

8. Spencer Strasmore | Ballers

Dwayne Johnson speelt in Ballers een gepensioneerd American Football player die een nieuwe carrièrepad moet gaan kiezen. De rol van ex-football player is ‘The Rock’ natuurlijk op het lijf geschreven. Waar we gewend zijn Dwayne in een commando/army outfit te zien is de nieuwe financieel adviseur in Ballers echter voornamelijk in pak te aanschouwen. Het lijkt me niet gemakkelijk om dat lichaam in zo’n maatpak te steken, maar als je van de verrassing bekomen bent ziet het er eigenlijk erg goed uit.

9. Elliot Alderson | Mr. Robot

Naar mijn mening een van de beste series van het moment! Mr. Robot verteld het verhaal van de hacker Elliot Alderson, gespeeld door Rami Malek. De depressieve en sociaal angstige Elliot is een uitgebalanceerd karakter dat je vanaf aflevering één geboeid houd. Zijn stijl, basic en onopvallend, is zo in de stijl van zijn karakter dat hij ook hij een plaats in deze lijst verdient.

10. Salvatore brothers | Vampire Diaries

De gebroeders Salvatore, Damon en Stefan, gespeeld door Ian Somerhalder en Paul Wesley, zijn de charmante hoofdrolspelers van Vampire Diaries. Deze goed geklede vampiers hebben een chique maar toch stoere stijl die helemaal past bij het onsterfelijke en onnavolgbare dat de karakters uitstralen. De broers strijden in de serie om de liefde van Elena Gilbert, gespeeld door de prachtige Nina Dobrev. Wie met haar gaat eindigen weet ik niet, maar aan de outfits zal het in ieder geval niet liggen!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS