Sportjaar 2014: niet alléén Sochi en het WK

2014 wordt een lekker jaar voor alle sportliefhebbers. Over een weekje over drie beginnen de Winterspelen in Sochi, en zo’n vier maanden later krijgen we 64 heerlijke voetbalwedstrijden voorgeschoteld op het WK 2014. Verder krijgen we dit jaar natuurlijk weer de vaste koek. Om maar wat te noemen: de Champions League, de Tour de France en de vier Grand Slams. Dat wordt weer genieten! Toch is dit een verre van compleet te noemen lijst van sportevenementen dit jaar. Er zijn dit jaar namelijk ook een aantal heel amusante sportevenementen die maar eens in de vier jaar plaatsvinden. Deze vier sportevents mag je dit jaar niet missen!

EK Futsal 2014
1750871_w2
Het UEFA Euro Futsal 2014, in de volksmond ook wel het Europees Kampioenschap zaalvoetbal, begint op 28 januari. Zaalvoetbal is ten opzichte van het veldvoetbal een stuk minder populair, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. De techniek, snelle bewegingen en het flitsende spel maken het vaak zelfs aantrekkelijker om naar te kijken dan veldvoetbal. Nederland doet ook mee, en onze Belgische onderburen zijn dit jaar gastheer. Zeker even naartoe gaan dus!

Commonwealth Games
155115-artists-impression-of-celtic-park-during-glasgow-2014-commonwealth-games-opening-ceremony
Elke vier jaar worden de Commonwealth Games gehouden. Nog nooit van gehoord? Da’s niet zo gek, want Nederland doet er nooit aan mee. Het is uitsluitend voor landen die ooit onder het Britse Koninkrijk vielen. Onder andere Engeland, Australië en Canada zijn er ieder jaar bij. De Games zijn vooral gericht op atletiek, zwemmen, fietsen en gymnastiek. De start is op 23 juli, net na het WK 2014, in Glasgow.

Asian Games
Incheonstadium2014AsianGames3
Aziaten doen het vaak goed bij grote sportevenementen. Door de grote discipline die in die landen wordt aangeleerd worden er veel medailles gewonnen bij bijvoorbeeld de Olympische Spelen. Bij de Asian Games hoeven we ons eindelijk eens niet zo jaloers te voelen om die vele prijzen. Alleen Aziatische landen zijn namelijk toegestaan bij deze mini-Olympische Spelen, we hebben dus niks te verliezen! De Asian Games beginnen op 19 september. Een reis naar gastland Zuid-Korea boeken is wellicht iets teveel van het goede, maar tegen die tijd is er vast wel een mooie livestream beschikbaar.

WK Hockey
hotdutchsquad
Niet écht mijn ding, maar toch soms ook leuk om te zien (iets met korte rokjes ofzo): hockey. Het Wereldkampioenschap Hockey wordt dit jaar georganiseerd door niemand minder dan… Nederland! Den Haag is deze editie de thuisbasis van de Hockeyers en Hockeysters. De Nederlandse mannen weten het vaak ver te schoppen, maar onze vrouwen (ja, die met die korte rokjes) doen het meestel net wat beter. De laatste vier edities bereikten de dames de finale, waarvan ze er één wonnen. Vanaf 2 juni begint de spanning in ons kikkerlandje.