Zo vaak zou je seks ‘moeten’ hebben

CREDITS: Quin Stevenson

Het is misschien een vreemde vraag, maar wel een die veel mensen zichzelf stellen. Hoe vaak moet ik nou eigenlijk seks hebben? Of wat is hierin normaal? Als je dit mensen in een relatie vraagt zul je erg uiteenlopende antwoorden krijgen. In een relatie is dit dan ook erg afhankelijk van hoe lang de relatie er is. Als je het aan de meeste vrijgezelle mannen vraagt, zul je waarschijnlijk een antwoord als “Pak wat je pakken kan” krijgen. Maar hoe vaak moet je nu écht seks hebben om gelukkig te zijn? Het zal je vast niet verbazen dat het antwoord erg afhankelijk is van je situatie.

Hoe vaak kun je het best van bil gaan?

In een relatie

Het begin van een relatie, ook wel de ‘cupcake phase’ genoemd. Je bent nog smoorverliefd en het bed (of keuken, of auto) niet uit te schoppen. Maar zoals met iedere fase in je leven, gaat ook deze voorbij. Na een aantal maanden dagelijks het matras te testen, zul je merken dat het minder wordt. Toch is het belangrijk om nog wel de tijd voor elkaar te nemen. Drie tot vier keer per week is volgens onderzoek de ideale hoeveelheid seks in een relatie. Je hoeft nu niet meteen in paniek te raken als dit aantal bij jou lager ligt: er kan geen cijfer aan goede seks vast gehangen worden. Uit onderzoek is gebleken dat veruit de meerderheid van de koppels slechts één keer per week seks heeft. Hier is echter niks mis mee. Liever één keer per week goed van bil, dan dagelijks een routinebeurt. Daarnaast is het gewoon per koppel erg verschillend. Iedereen is anders, er is dan ook geen ‘goed’ of ‘fout’ wanneer het aankomt op seks in een relatie.

Is er dan geen foute hoeveelheid seks in een relatie? Dat wel. Te weinig seks kan zorgen dat jij en je partner van elkaar distantiëren. Het is dan ook belangrijk om samen tijd te besteden aan jullie seksleven en ervoor te zorgen dat je erover praat als er iets niet goed zit. Probeer bijvoorbeeld wat nieuws als de oude routine saai begint te worden. Maar ook hiervoor geldt: if it ain’t broken, don’t fix it. 

Singles

Als vrijgezelle man kan het soms lastig zijn om te bepalen wat normaal is. Je hebt niet altijd in de hand (ha!) of je wel of geen seks hebt. Het kan als een geweldige overwinning voelen wanneer je voor de vierde keer deze week een nieuwe one night stand in je bed hebt. Het kan als een nachtmerrie voelen wanneer je al maanden droog staat. Hier is het lastig te zeggen hoeveel seks je zou moeten hebben. Het antwoord is eigenlijk: wanneer je zin hebt, maar ken je grenzen. De term ‘seksverslaving’ bestaat niet voor niks. Te veel focus op seks kan ervoor zorgen dat dit je leven overneemt. Zorg dus dat je het niet als hoofddoel in je leven gaat zien om te scoren. Maar verder: volg gewoon je gevoel. Als jij onder iedere letter van het alfabet 20 namen in je contacten hebt staan, cheers to you. Zo niet, is het ook prima. Zolang het maar niet de spuigaten uitloopt en jij je er goed bij voelt.

Total
1
Share