Een trio: de fantasie en de realiteit

Vraag iedere random man naar zijn dromen en hij noemt gooit zonder nadenken het ’trio’ op. In recent onderzoek naar seksfantasieën werd het trio dan ook uitgebreid aangehaald: hij stond bovenaan de lijst. ‘Meer zielen, meer vreugde’ lijkt de gemeenschappelijke gedachte over de kwestie. Zowel vrouwen als mannen lijken het idee van een extra persoon in hun bed niet geheel onaantrekkelijk te vinden. Maar een ménage à trois, hoe werkt dat in het echt?

Het trio

De fantasie

Het is een bekend gezegde: ‘Al het goede komt in drieën.’ Om de een of andere reden heeft de mens een soort fascinatie voor het getal drie. De driehoek, de drie Musketiers, drie primaire kleuren, het driedelige pak, steen-papier-schaar en zelfs de heilige drie-eenheid. Maar ook: ‘The rule of three’. Een regel die zegt dat alle dingen die in drie komen niet alleen grappiger, maar ook meer satisfying en effectiever zijn dan andere aantallen. Het is dus geen wonder dat het fenomeen ’trio’ ook een prominent plekje in de gedachtegang van veel mensen heeft gekregen.

 

Het lijkt waarschijnlijk een van de beste dingen die je kunnen overkomen op seksueel gebied. Twee monden, tien vingers en niet geheel onbelangrijk: vier borsten. Gewoon twee vrouwen in je bed die zichzelf tegelijkertijd compleet en totaal aan jou en elkaar overgeven. De mogelijkheden lijken eindeloos. In je hoofd ga je waarschijnlijk full on James Bond-stijl en ben jij degene die deze vrouwen ultiem en helemaal gaat bevredigen. Toch zit er meer achter het trio dan jij tijdens je dagdroom-momentjes weet te bedenken.

De realiteit

Net als met alle dingen in het leven, hebben onze hersenen de neiging om het trio behoorlijk rooskleurig te maken. Het idee van twee vrouwen tegelijkertijd is daar geen uitzondering op. Want geef toe, op het gebied van seks zijn er weinig dingen zó legendarisch als een trio. De realiteit van twee vrouwen valt echter vaak tegen. Het blijkt namelijk dat het veel minder voor komt dan je zou denken. De gemiddelde man is niet bang om zo nu en dan op te scheppen over een vermeend trio. Of ze ook daadwerkelijk deelgenomen hebben aan het zogenaamde trio? Waarschijnlijk niet.

Waar een enorm groot deel van de mannen aangeeft regelmatig te fantaseren over een trio, is uit onderzoek gebleken dat slechts 18% van de mannen daadwerkelijk een trio gehad zou hebben. Dit tegenover 10% van de vrouwen, waaruit je zou kunnen concluderen dat in realiteit minder dan 10% van de heteroseksuele mannen een trio gehad heeft. Dit kan zo wel met twee mannen als twee vrouwen zijn. Over het algemeen geven mannen vaker aan interesse te hebben in een trio dan vrouwen. De grootste motivatie achter het threesome blijkt vooral nieuwsgierigheid te zijn: we willen weten hoe het is. Andere drijfveren zijn het tevredenstellen van de partner, het onderzoeken van de geaardheid en het verleggen van grenzen om wat meer spanning in de relatie te krijgen.

trio, Een trio: de fantasie en de realiteit

83% van de mensen die een trio gehad hebben, geven aan dat het eenmalig was. Een op de vijf ervoer het trio achteraf als positief, maar tegelijkertijd ervoer ook één op de vijf het juist negatief. De rest van de onderzochten was er gewoon neutraal over. Over het algemeen doet het trio bij de meesten dus niet zo veel als je zou denken. Het blijkt eigenlijk dat je maar 20% kans hebt dat je echt een positieve ervaring uit een trio haalt.

Do’s en don’ts

Waar de driehoek vaak een mooie, elegante betekenis heeft, is dit op het gebied van de liefde net iets anders. Een love triangle is namelijk niet zonder problemen: deze driehoek is als een mijnenveld vol potentiële explosies. Een trio kan niet alleen leiden tot een driehoeksverhouding, er zijn ook een hoop andere nadelen bij. Je krijgt als man namelijk een behoorlijke prestatiedruk wanneer er twee vrouwen voor je klaarliggen: je kleine man kan dan als je pech hebt nogal eens de neiging hebben om ‘Tabé!’ te roepen. Daarnaast moet je er de hele tijd op letten dat niemand het derde wiel wordt. Meer zielen betekent in dit geval vaak meer geklungel, meer jaloezie en kan als je het verkeerd aanpakt het einde van een vriendschap of relatie betekenen.

Mocht je nu na deze nadelen nog steeds niet afgeschrikt zijn van het idee, dan is het vooral belangrijk om deze ervaring op een goede manier aan te pakken. Laten wij daarom voor jou een aantal tips op een rijtje gezet hebben die je in je achterhoofd moet houden.

  • Denk er goed over na wie je vraagt. In het geval van twee onbekende vrouwen: no problemo. In het geval van jijzelf, je vriendin en een +1: lastige situatie. Het lijkt misschien voor de hand liggend om een vriendin van je vriendin te kiezen, maar iemand die jullie kennen kan zaken wel lastiger maken (zie: jaloezie). Het is dan ook belangrijk om het hier goed met z’n tweeën over te hebben en geen overhaaste besluiten te nemen.
  • Wanneer je eruit bent wie het moet worden, is het nog een zaak om het op een goede manier te vragen. Dus werk het een beetje soepel in het gesprek, niet ineens tijdens een vriendenweekend vol over de dinertafel. De juiste manier van vraagstelling is er niet echt, dat is afhankelijk van jullie relatie met de vrouw in kwestie. Overigens zou je het waarschijnlijk beter aan je vriendin over kunnen laten: vrouwen onder elkaar zijn vaak wat voorzichtiger.
  • Be prepared. Wanneer de afspraak staat en de horizontale driemans-tango kan beginnen, is het belangrijk om voorbereid te zijn. Jullie zijn van plan om een next level stapje te nemen op seksueel gebied, hier komt extra voorbereiding bij kijken. Denk aan bescherming, eventueel sex toys en schoonmaakdoekjes. (Aangezien er onderling nogal wat gevarieerd wordt.) Een aantal standjes opzoeken vooraf kan overigens ook geen kwaad: dat zorgt er alleen maar voor dat de fiësta een beetje gaande blijft.
  • Spreek regels af. Dit lijkt misschien een beetje ongemakkelijk en overbodig, maar dat is het zeker niet. Regels zijn erg belangrijk binnen trio’s. Spreek vooral vooraf met je vriendin af wat wél en niet mag. Dan weet je zeker dat je gedurende de seks zelf niet te ver gaat. Ga goed na of er iemand grenzen heeft. Het is ook belangrijk om met elkaar een stopwoord af te spreken, voor het geval dat één van jullie zich er niet meer goed bij voelt. Zo voorkom je dat dingen te ver gaan.
  • Forceer niets. Het begin is waarschijnlijk nogal ongemakkelijk, maar ga niets lopen forceren. Dat maakt het namelijk allemaal alleen maar ongemakkelijker. Laat alles op zijn beloop gaan en ga mee in de situatie. Misschien moeten jullie eerst een aantal avonden met z’n drieën afspreken voor het daadwerkelijke trio plaatsvindt, misschien is het de eerste keer raak. Zorg er echter voor dat iedereen zich op zijn gemak voelt, dan verloopt de daad zelf waarschijnlijk ook als vanzelf.
  • Misschien nog wel de beste tip van allemaal: get drunk. Tenminste, als jouw schwanz daar mee om kan gaan. Door de alcohol verdwijnt alle ongemakkelijkheid als sneeuw voor de zon en komen iedereens ware verlangens naar boven. Dé succesformule voor een hete avond. Probeer overigens niet zo dronken te worden dat je prestaties er minder op worden of dat je de volgende dag niks meer weet. Toch zonde als je je niets meer herinnert.
  • Zorg dat jullie op elkaar letten. Je moet zien te voorkomen dat er iemand ineens buiten het spel raakt. Maar vooral dat je vriendin ineens buiten het spel raakt, dat kan nare situaties opleveren. Een trio heb je met z’n drieën: dat is wat het leuk maakt. Je wil dus niet dat iemand er maar een beetje halvebak bij ligt. Houd rekening met elkaar en neem de tijd. Maar vooral: enjoy the ride, amigo! 

trio, Een trio: de fantasie en de realiteit